Melwin Holm om osannolika rekordet: "Sjukt"

Han är redan väldigt mycket bättre än vad pappa Stefan Holm var vid samma ålder. Men Melwin Holm, som slog personligt rekord med 1.97 i helgen, siktar redan högre. – Jag hoppas att jag klarar tvåmetershöjden innan inomhussäsongen är över, säger han till NWT.

ANNONS
|

Rubrikerna kring höjdhoppstalangen har varit många och stora under året. Det började i somras där han hoppade 1.87 vid världsungdomsspelen i Göteborg, fortsatte med fler rekord under sommaren och kulminerade på Värmlandsmästerskapen i lördags – där 13-åringen hoppade 1.97. Rekordet var inte alls förväntat. Uppladdningen inför årets första inomhustävling var långt ifrån optimalt.

– Jag hade haft problem med att ta 1.85 på träningarna innan. Jag hade också tränat dåligt eftersom det varit mycket i skolan och så. Jag chockade mig själv. När jag landade hörde jag folk jubla. Först trodde jag att ribban ramlat ner men när jag såg att den låg kvar... det var sjukt, säger han till NWT.

ANNONS

Vill sätta officiellt världsrekord


    Stefan är både tränare och far till 13-årige Melwin. Bild: Bildbyrån.
Stefan är både tränare och far till 13-årige Melwin. Bild: Bildbyrån.

Stefan Holm vann det mesta som gick att vinna på höjdhoppsscenen. Hans son har lång väg att gå och många hinder att ta sig över innan han är uppe på samma nivå. Men jämfört med hur brahans far var i tonåren ligger Melwin långt före. Nu siktar han ännu högre. Målet är tydligt.

– Det är att sätta ett världsrekord. Jag har ett inofficiellt, men jag vill ha ett officiellt. Jag hoppas att jag klarar tvåmetershöjden innan inomhussäsongen är över, säger han.

ANNONS