Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Melwin Holm, 12, fortsätter att imponera

  Melwin Lycke Holm, 12, son till höjdhoppslegendaren Stefan fortsätter att visa att han är ett spännande framtidsnamn. På Svealandsmästerskapen slog han nytt personbästa med 1,89.

  Som fjortonåring var OS-guldmedaljören Stefan Holms personliga rekord 1,87. Ett fint resultat men jämför man med hans son Melwin, 12, så ligger han i lä.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det går egentligen inte att jämföra. Jag hoppade 1,87 det året jag skulle fylla femton. Men Melwin är ju en talang, det råder det inga tvivel om. Sen får man se hur det blir, sa Stefan Holm till GP efter att Melwin det inofficiella världsrekordet för 12-åringar på Nya Ullevi i somras med just 1,87.

  LÄS OCKSÅ: Stefan Holms son satte världsrekord

  Och under Svealandsmästerkspet förbättrade han sitt personbästa ytterligare till 1,89. Med det är han klart bäst i världen för sin åldergrupp i år, i alla fall bland registrerade resultat.

  Men pappa Stefan är inte så förtjust i uppmärksamheten som hans son fått sedan i somras. 

  – Man snackar om världsrekord, men det finns inga officiella rekord i den åldern. Det är bara någon som satt ihop en lista på resultat som de har hittat på nätet, sa Holm till DN i augusti

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.