Medaljhjältarna hemma: "Det känns jättebra"

ANNONS
|

EM i friidrott är över och under måndagseftermiddagen landade delar av den svenska truppen på Landvetter. Med en blombukett i handen, guldmedaljen runt halsen och ett stort leende på läpparna traskade EM-stjärnan Meraf Bahta och tränare Ulf Friberg ut från utrikesterminalen vid 15-tiden. Till synes pigg, fast det inte blivit så mycket sömn de senaste nätterna.

– Vi gick och la ganska oss sent i går men annars är det bra, säger hon och berättar att uppståndelsen sedan guldet i lördags varit stort.

– Ja, verkligen. Jag har blivit gratulerad från hela laget och fått många sms.

På frågan om hon hunnit smälta guldet än blir hon tårögd.

ANNONS

– Jag har hunnit ta in det och det känns jättebra, svarar Bahta.

Tiden innan EM och guldmedaljen beskriver Merat Bahta som tuff.

– Jag brukar inte vara nervös med det var jag nu, svarar Meraf och får medhåll från tränare Ulf.

– Jag märkte det på henne lite grann de sista dagarna. Vi har varit på träningsläger länge i St Moritz, Meraf var där i fyra veckor, och när det var en vecka kvar ville hon springa loppet, då tyckte hon det var dags! Tyvärr kunde vi ju inte ändra på det, säger han och skrattar.

I kväll fortsätter firandet för 25-åringen, hemma hos familjen i Kode.

– Jag ska fira med mina svenska föräldrar och syskon, det blir en middag tillsammans, säger hon.

Redan på torsdag väntar ny tävling - DN Galan i Stockholm där bland annat ett 1500-meterslopp väntar mot en annan EM-medaljör - Abeba Aregawi.

– Jag har inte hunnit fundera något på den tävlingen, det får jag göra i morgon. Men det ska bli spännande och roligt att få möta henne, säger Meraf Bahta.

.

Några timmar senare, strax före 17.30 på måndagen, landade silvermedaljören på 3000 meter hinder. Charlotta Fougberg möttes av kompisar – och GP.

ANNONS

- Jag hann inte med bussen till banketten i går så vi gick ut och åt en god middag på italiensk restaurang. I dag har jag faktiskt fått vila så jag får väl äta en god middag med nära och kära. Och tvätta lite. Jag ska hem till en stökig nyinflyttad lägenhet, säger hon.

På torsdag väntar DN-galan i Stockholm.

- Nu ska det bli kul att springa DN-galan på torsdag. Då kan jag springa på tid igen, säger Charlotta Fougberg.

ANNONS