Vichai Srivaddhanaprabha blev 61 år gammal. Arkivbild.
Vichai Srivaddhanaprabha blev 61 år gammal. Arkivbild.

May: "Han kommer bli saknad"

Theresa May, prins William och Sven-Göran Eriksson finns bland dem som uttrycker sin sorg efter helkopterolyckan där fotbollsklubben Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom.

ANNONS
|

"Jag hade förmånen att känna Vichai i flera år. Han var en affärsman med starka värderingar, han var dedikerad till sin familj och stöttade det han trodde på. Han gjorde en stor insats för fotbollen, inte minst Leicesters magiska säsong 2015–2016. Han kommer att bli saknad av fans i alla idrotter och av dem som kände honom", säger Storbritanniens premiärminister Theresa May i ett uttalande.

"Svennis" närstående

"Jag fick förmånen att känna Vichai i flera år", säger prins William i ett uttalande och tillägger att hans "tankar går till Vichai Srivaddhanaprabhas familj och alla offren i lördagens olycka".

ANNONS

- Jag kände hela hans familj, det han gjort med Leicester är otroligt. Han tog klubben från andradivisionen (Championship) till högstadivisionen och skapade den stora Premier League-klubben som finns i dag. Fantastiskt, säger Sven-Göran Eriksson som tränade Leicester 2010–2011, invärvad av Vichai Srivaddhanaprabha, till BBC, enligt Daily Mail.

"Kämpar"

"Vi vill skicka våra ärliga kondoleanser till Vichai Srivaddahanaprabhas familj i den här tragiska stunden. Hans betydelse för staden Leicester och engelsk fotboll kommer aldrig glömmas bort", skriver West Ham, som mötte Leicester i helgen, i ett uttalande.

- Jag kämpar för att hitta rätt ord. För mig är du en legend; en fantastisk människa som hade det största hjärtat, fotbollsklubben Leicester Citys själ, säger Leicesters landslagsanfallare Jamie Vardy som var med och vann Premier League säsongen 2015–2016.

ANNONS

Vichai Srivaddhanaprabha var en av fem som omkom i en helikopterkrasch i lördags. Helikoptern lyfte från hemmaarenan King Power Stadium efter 1–1-mötet med West Ham. Den thailändske miljardären blev 61 år gammal.

TT-NTB

Fakta: Leicester Citys ägare

Thailändske miljardären Vichai Srivaddhanaprabha, född 3 april 1957, köpte Leicester City i augusti 2010, och var klubbens ägare under succésäsongen 2015–2016 då klubben oväntat vann Premier League.

Vichai Srivaddhanaprabha gjorde sig en förmögenhet på tax free-butiker. Han öppnade sin första tax free-butik i Bangkok 1989, och var 2017 den femte rikaste personen i Thailand, enligt Forbes.

Fotbollsklubben ska han ha köpt för motsvarande över 400 miljoner kronor, och pumpade sedan in stora pengar för att få in nya spelare och för att förbättra arenan. Bland annat värvade han in Sven-Göran Eriksson som tränare. Svensken fick sparken efter en säsong.

Srivaddhanaprabha var gift och pappa till fyra barn. Han blev 61 år gammal.

Källa: Sky News och TT.

ANNONS