"Matchserien är inte över än"

|

Hon hade ingen lust att prata och hennes första analys efter förlusten (2-5) mot Mora var både kort och koncis:

- Surt!

En lite mer utförliga sammanfattning av matchen handlade om slarv i avsluten och att Pixbo lät Mora spela sitt eget spel.

- Det blev för kluddigt, vi kluddar för mycket.

Hur som helst var det en högintensiv match – igen. Högt tempo både på läktaren och på plan. Mora hanterade båda matcherna bäst, åtminstone till en början.

Moras första kvart var fartfylld med rappt och precist passningsspel, och det var förstakedjan som dominerade. Inte minst duktige Anna Wijk som förutom mycket annat levererade ett och två assist.

Samtidigt tyckte tränaren Joacim Bernvid att laget ändå neutraliserade Moras toppspelare ganska bra.

- De är bra framåt, samtidigt finns det luckor bakåt.

Det handlar bara om att utnyttja det. Den förmågan hade inte Pixbo den här kvällen.

Mora gick upp till 3-1 och det kunde varit mer. När sen Johanna Dahlin vispade in reduceringen kändes det som om Pixbo var på väg in i matchen. Närmre kom dock inte hemmalaget.

I den andra perioden skapades chanser åt båda hållen men det var bara Moras Elin Reinestrand som lyckades.

Under de sista tjugo minuterna dominerade Pixbo och skapade möjligheter för att både reducera igen och kvittera men skärpan och förmågan fanns inte.

- Två mål på fyra perioder är inte bra, det har gått troll i anfallsspelet, sa Bernvid med en suck.

Hansamlade som vanligt spelarna vid ena målet. Och pratade om att allt var möjligt på söndag och att förlusten skulle vara glömd när spelarna klev in i omklädningsrummet.

- Den här matchserien är långt ifrån över. Nu är vi underdogs och det passar oss.

Pixbo åker upp till Mora i dag. Tar en lugn kväll och diskuterar igenom spelupplägget.

Enligt Bernvid handlar det om att ta snabbare beslut, att ta sig ur Moras press med ett raskare spel.

Theres Persson säger som sin tränare. Den här matchen är inte över.

- Nu var det en måstematch för Mora, nästa gång är det vi som har allt att vinna.