Lieke Martens Rosengård var numret större än Johanna Rytting Kaneryds Djurgården.

Martens segerorganisatör för Rosengård

Storfavoriten levererar så här långt. Rosengård följde upp premiärkrossen i fotbollsallsvenskan med ännu en seger, 3–1 borta mot Djurgården.

|

Rosengård inledde säsongen med att leva upp till de höga förväntningarna genom att leka hem 7–2-segern hemma mot Kvarnsveden.

Men då, precis som i den andra omgången, var inte Malmölaget på tårna från start.

- Vi kontrollerar matchen och skapar chanser, men ändå hamnar vi i underläge. Det är inte bra, säger Rosengårds Lieke Martens efter matchen mot Djurgården.

En chans – ett mål

Stockholmslaget, som tog tre tunga poäng i premiären borta mot Piteå, hade knappt haft ett anfall men var effektivt när chansen väl kom.

I den tionde minuten misslyckades Rosengård med att rensa bort en hörna och bollen hamnade mitt framför en felvänd Tempest-Marie Norlin, som kyligt klackade in den i mål inför de 842 personer som tagit sig till ett kyligt Stockholms Stadion.

- De får en chans och det är mål direkt. Vi måste ha bättre fokus där och vi måste även hålla nollan, det är viktigt, säger Lieke Martens.

Chocken lade sig dock ganska fort. Tre minuter senare snurrade nederländskan upp Djurgårdsmålvakten och inspelet gick via en hemmaspelare in i mål. Rosengård tryckte på för mera, men det skulle inte lossna förrän i den andra halvleken. Och Martens, som under många och långa stunder i matchen gjorde lite som hon ville, var inbladad i bägge de kommande målen.

Martens i mer central position

I den 49:e minuten spelade hon vidare bollen till Sanne Troelsgaard som slog in den till en framspringande Ella Masar till 2–1. Och innan matchen var över hade Lieke Martens med ett precist inlägg serverat Iva Landeka som nickade in trean.

- Nu får jag mer boll än förra året, jag spelar mer centralt och det känns skönt för mig. Jag får röra mig fritt i anfallet och jag gillar det, säger Martens, som i första matchen stod för två mål.

Rosengårds stjärnanfallare Lotta Schelin, som fortfarande har skadekänning i baksidan av låret, var fortfarande inte redo för 90 minuter, men kom in i den 68:e minuten.

Djurgårdsspelarna var inte alltför besvikna efteråt.

- Jag tycker att vi ger dem en bra match ändå. De är ju bra, såklart. De är tippade att vinna allsvenskan, men det är vi som tar ledningen och jag hoppas att vi kan slå dem nästa gång, säger Tempest-Marie Norlin.