Diego Armando Maradona fyller 60 år i veckan. Arkivbild.
Diego Armando Maradona fyller 60 år i veckan. Arkivbild. Bild: Gustavo Garello

Maradonas önskelista: "Guds hand med höger"

Diego Armando Maradona fyller 60 år på fredagen . I ett öppet brev klargör han sin önskelista. "Jag vill göra ännu ett mål mot England, denna gång med min högra hand."

ANNONS

Den forna världsstjärnan, VM-guldmedajör 1986, firar sin födelsedag i karantän. I ett öppet brev skrivet i hemmet i Argentina offentliggör Maradona sin önskelista.

"Jag önskar att denna dödliga pandemi tar slut", skriver Maradona.

60-åringen, som nu är tränare för det argentinska ligalaget Gimnasia de La Plata, skyddas noggrant från coronaviruset, och sattes i karantän efter att en av hans livvakter smittats av viruset. I början av oktober syntes han under en ligamatch i en heltäckande mask av plexiglas.

Italienska Napoli, laget Maradona förknippas mest med, har inte vunnit en ligatitel sedan argentinaren var där och vann.

"Jag skulle vilja att Napoli vinner en Scudetto (italienska ligatiteln) snart", skriver Maradona.

ANNONS

Under sin tid i Neapel tog han Napoli till klubbens hittills två enda ligatitlar, 1987 och 1990. Men ännu en titel för det syditalienska laget är inte det enda Maradona önskar sig.

"Jag vill även göra ännu ett mål mot England, denna gång med min högra hand."

I VM-kvartsfinalen mot England 1986 gjorde Maradona mål med handen, ett mål som betydde 1-0 för Argentina. Målet har senare blivit känt som "Guds hand".

"Om jag hade kunnat gå tillbaka och ändra historien hade jag gjort det. Men målet är fortfarande ett mål, Argentina blev världsmästare och jag var världens bästa fotbollsspelare", skriver Maradona.

Världsstjärnan uttrycker även sin stöttning för Napolis nuvarande tränare, forna italienska storspelaren Gennaro Gattuso.

"Fortsätt så här, Gattuso. Det är många som skryter om att ha spelat för Barcelona, Real Madrid och Juventus. Jag är stolt över att ha varit en del av Napoli. Det hoppas jag att du också kan vara en dag."

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS