"Man vill vinna och man vill göra det för sitt land"

Vid EM i Madrid 2011 slutade Henrik von Eckerman femma, en rivning från guldet. Den fina insatsen hamnade dock i skugga eftersom Rolf-Göran Bengtsson vann. Nu vill von Eckermann ha revansch.

ANNONS
|

– Inte så att jag ligger hemma på soffan och drömmer om guld – men självklart är det ett mål och en del av min satsning. Jag tycker fortfarande att ett mästerskap har en speciell tyngd och smäller högt – extra högt skulle det förstås smälla om jag tog en medalj på hemmaplan, säger och fortsätter:

– Det är klart att det även är häftigt att ta hem en Grand Prix-tävling, men fem veckor senare är det ingen som minns vem som vann eller var. Ett mästerskap avgörs mer sällan, det har pondus och sitter kvar. Jag menar, vi är idrottsmän – man vill vinna och man vill göra det för sitt land, säger Henrik von Eckermann till GP.

ANNONS

Scandinavium kokade

Så sent som för att halvår sedan tävlade han och hästen Mary Lou i Göteborg och fick Scandinavium att koka genom att ta vinna deltävlingen i världscupen. Han medger att en repris av upplevelsen skulle sitta fint på söndag.

– Det var en helt otrolig känsla, publiken i Göteborg är grym och jag ser fram mot att möta den igen.

Henrik von Eckermann har haft ett starkt år, en hög nivå och många fina resultat, bland annat bronsplats i världscup-finalen.

Blev sin egen

En förklaring till framgången är att han för cirka ett år sedan blev sin egen som hästföretagare.

– Det är klart att det betyder mycket att kunna lägga upp planering och tävlande efter eget huvud. Jag har också haft tillgång till bra hästar och har tävlat mycket, inte sällan i mindre klasser för att hålla hästarna igång. Jag har dessutom väldigt bra människor i min omgivning, det betyder mycket för att nå framgång på tävlingsbanan, säger han.

Henrik von Eckermann är på plats i Göteborg med den svenska truppen. På måndagseftermiddagen gjordes besiktning av hästarna – som gick bra – och efter invigningen väntade träning.

– Allt känns bra, nu går man in tävlingsbubblan där det gäller att ta en dag i taget. Närmast onsdagens tidshoppning, säger Henrik von Eckermann.

ANNONS

ANNONS