Malin Baryard Johnsson tror på en plats i EM-laget

Cue Channas läkning går på rätt håll och om inget oväntat inträffar tror hoppstjärnan Malin Baryard på en plats i EM-laget. - Skadan ska inte behöva påverka, säger hon.

ANNONS
|

Stoet Cue Channa har haft en lättare muskelsträckning i ryggen och Malin Baryard Johnsson avstod därför nationshoppningen i Falsterbo.

I Skåne har hon istället ridit Second Chance i mindre klasser.

Under tiden har Cue Channa satts igång, longerats och rehabiliterats hemma på gården utanför Norrköping.

–Tanken är att jag ska börja skritta henne när jag kommer hem, säger Malin Baryard Johnson till GP.

Nästa steg efter ökad ridning är en ny sväng till veterinären Jonas Tornell i Ängelholm för undersökning och eventuell behandling.

–Får hon klartecken och allt är som det ska fortsätter satsningen mot EM – och då kan vilan och uppehållet rentav ha varit positiv för Chu Channa som tävlats kontinuerligt under våren.

ANNONS

–Hoppningen har hon i sig, den är jag inte orolig för. Men det negativa är om hon inte är frisk vid undersökningen nästa vecka, då kan det bli om tid. Men formmässigt är det som sagt ingen fara, säger hon.

På fredagen presenterade hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona sin bruttotrupp inför EM – och i den fanns Malin Baryard med.

Om allt går som det ska är ett rimligt antagande att Baryard Johnsson utgör EM-laget tillsammans med Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Är det en dålig gissning?

– Det är nog en ganska hygglig gissning. Det krävs inte jättemycket för att lista ut de fyra, säger Malin Baryard Johnsson med ett skratt.

Hon fortsätter:

– Jag antar att det är det är det laget man helst vill ha, det är fyra väldigt starka ekipage. I Peder och Henrik har vi två riktiga medaljkandidater individuellt och alla sitter på bra hästar.

–För min egen del kan jag bara hoppas att allt går som det ska, säger Malin Baryard som red Cue Channa i OS.

– Vi känner varandra allt bättre och hon har fått mer rutin, även om det finns mer att förbättra, men det gör det alltid säger hon.

ANNONS

Två internationella tävlingar väntar som formtest för Malin Baryard Johnsson innan det är dags för EM.

Fakta: Malin Baryard Johnsson

Ålder: 42.

Bor: På en gård utanför Norrköping.

Klubb: Linköpings Fältrittklubb.

Främsta meriter: OS-silver lag 2004, VM-silver lag 2002, EM-silver lag 2001, trea i världscupfinalen 2003, ridit fyra OS, fyra VM och sex EM.

Aktuell: En av sex ryttare som ingår i förbundskaptenen Henrik Ankarcronas bruttotrupp till EM i Göteborg 21-27 augusti.

Händer i höst: Tillsammans med maken Henrik Johnsson är hon en av huvudpersonerna i TV 3:s satsning "Det stora hoppet". En serie i åtta avsnitt ska sex ridande döttrar lära sina pappor att tävla, med hjälp av Malin Baryard Johnsson.

ANNONS