Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Alexander Majorov fick låga poäng, men var sammantaget nöjd med sitt korta program. Förutom med en trippel som blev en dubbel.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Majorov: "Ledsen när det inte går hundra"

  En snabb justering av sista hoppen kostade poäng. Och blev en tung fläck i protokollet för Alexander Majorov i EM.

  Han höll sig på benen – men det fanns ändå en del att önska av Alexander Majorovs korta program i konståknings-EM i Moskva.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det handlar om små marginaler man inte får missa. Helheten var bra men som idrottare som gör det här varje dag så blir man ledsen när det inte går 100 procent. Det kanske gick 90 procent i dag, säger den svenske konståkaren.

  Det var den sista hoppkombinationen som grämde Majorov extra mycket. Det som skulle ha blivit en trippel-trippel blev i stället en dubbel-trippel.

  Hur går det till när du ändrar dig mitt i ett hopp?

  – Har det gått åt skogen i luften så känner man det. Fortsätter man rotera kommer man oftast att falla pladask. Det är därför man öppnar upp sig i luften, säger Majorov och fortsätter:

  – Det är lite synd. Men det är inte bara jag som missar.

  Stod på benen

  I övrigt var han som sagt nöjd. Den inledande kvadrupeln avklarades stående på benen, likaså den efterföljande trippelaxeln. Även om det senare hoppet innebar vissa bekymmer.

  – Trippelaxeln var okej. Det är ganska svårt att landa ett hopp. Ibland tar man i lite för mycket och då får man göra allt för att stå på bena, och det gjorde jag där. Men kvadrupeln var bra.

  Sammanlagt slutade han på 71,28 poäng, vilket var en lång bit från hans personliga rekord på 83,81. Likväl räckte det till en plats i finalen.

  Det är däremot oklart om resultatet räcker för att stärka svenskens chanser till en OS-plats, även om han har en friåkning att samla fler poäng i.

  Behövs fler poäng

  Kortprogramspoängen var ovanligt låga enligt Majorov.

  – Det var ganska låga poäng. Vi var lite förundrade över varför det var så, säger svensken.

  Poäng behöver han – många dessutom.

  För att Sveriges olympiska kommitté ska skicka Majorov till OS krävs ett poängresultat som motsvarar topp åtta i föregående VM.

  – Det är få som klarar av de målsättningarna. Vi får se. Varje liten poäng är viktig så friåkningen måste sitta perfekt för att det ska gå.