Magnus Strömberg hoppas på ny seger

ANNONS
|

80 sjömil före konkurrenterna var den franska båten, med Martin Strömberg från Orust, först över mållinjen i Auckland, Nya Zeeland, förra helgen. Den fjärde av totalt nio etapper av Ocean race kunde inte slutat bättre för den 29-årige svensken.

–Det var en magisk känsla. Alla var väldigt trötta och slitna, men mottagandet när vi kom in i hamnen var fantastiskt. Det var flera tusen personer på plats och ett minne jag tar med mig hela livet, säger Martin Strömberg, när GP får tag på honom fyra dygn efter målgången.

i Auckland pågår förberedelserna inför den femte etappen som startar idag.

ANNONS

–En veckas uppehåll är ganska kort och helt utvilade hinner vi inte bli. Mot slutet av förra seglingen tog maten slut och jag har nog tappat över tio kilo, fortsätter han.

Vad hände mer?

–Det slår ganska mycket i båten när man kryssar hela tiden och vid den norra udden på Nya Zeeland upptäckte vi en läcka i fören. Som tur var lugnade havet ner sig och båten tog aldrig in vatten.

Tre veckor tog etappen, hur har ni kontakt med omvärlden?

–Det har vi inte, vilket är en ganska märklig känsla. Organisationen bakom oss skickar ett nyhetsbrev då och då. Sedan kan vi mejla hem till familj och vänner ett par gånger i veckan. Samtidigt är det en del av äventyret, det är inte bara fysiskt man tvingas utmana sig själv.

Idag drar nästa etapp igång. Målet är Itajaí på den brasilianska östkusten. Team Groupama, som inför starten är totaltvåa i tävlingen, går för ännu en seger.

–Eftersom vi redan plockat upp vår båt när de andra kom i mål i Auckland har vi ett litet försprång. Vi har kunnat förbereda oss bättre, vilat lite mer och förhoppningsvis har vi även ett mentalt övertag.

ANNONS