IFK Göteborgs Emil Salomonsson med "Maggan".
IFK Göteborgs Emil Salomonsson med "Maggan". Bild: KENTA JÖNSSON

Maggan prisas för sitt stora hjärta som slår för Blåvitt

Blåvitts trognaste supporter Margareta "Maggan" Lindgren har fått pris för sitt engagemang och stora hjärta som klappar för klubben. "Tack för att du finns, Maggan", skriver IFK Göteborg på sin hemsida.

ANNONS
|

Under måndagskvällen höll C More sin allsvenska fotbollsgala med namnet "Allsvenskans stora pris", där man alltså prisade spelare och supportar för sina insatser under året som gått.

Titeln "Allsvenskans stora hjärta", som delas ut av tidningen Offside, kammade Maggan hem. Alla som någon gång rört sig kring IFK Göteborg – vare sig det handlar om träning eller match – har sett henne. Hon säger att hon bara missat fem matcher de senaste 15 åren. Priset får den supporter som på något sätt gjort allsvenskan till en varmare och bättre plats.

LÄS MER: Emil och "Maggan" om bilden som säger allt

ANNONS

– Alla som följer Blåvitt vet vem hon är. Hon är överallt, vare sig vi spelar i Östersund, Stockholm eller på Gamla Ullevi. Hon är där vi är, och sitter ihop med Blåvitt. En totalt villkorslös kärlek. Det är såna som hon som är kroppspulsådern i en förening, sa Emil Salomonsson om Maggan efter förlustmatchen mot Djurgården.

Hon tilldelades priset med Tobias Hysén vid sin sida, som själv i sin tur prisades för en lång och framgångsrik karriär.

På sin hemsida hyllar IFK Göteborg sin trogna supporter: "2018 tilldelades priset en tjej som stöttar sitt lag i såväl med– som motgång. Tack för att du finns, ”Maggan”."

Årets målvakt: Isak Pettersson, IFK Norrköping

Årets back: Per Karlsson, AIK

Årets mittfältare: Kristoffer Olsson, AIK

Årets anfallare: Paulinho, BK Häcken

Årets röst: Simon Thern, IFK Norrköping

Årets tränare: Rikard Norling, AIK

Årets bortasektion: BK Häcken, Bravida arena

Årets nykomling: Muamer Tankovic, Hammarby IF

Offsides stora hjärta: Margareta Lindgren, supporter IFK Göteborg

Allsvenskans MVP: Paulinho, BK Häcken

Årets mål: Kennedy Bakircioglü, Hammarby mot IFK Göteborg 1 oktober (3–0)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS