Truls Möregårdh är vidare till nästa omgång i bordtennis-EM. Arkivbild.
Truls Möregårdh är vidare till nästa omgång i bordtennis-EM. Arkivbild. Bild: Per Hällström/TT

Möregårdh vidare trots tuffa starten: "Inte nöjd"

Truls Möregårdh är vidare till den andra omgången i bordtennis-EM. Men det blev svårare än väntat mot 176-rankade Tamas Lakatos.
– Det var inte mycket som stämde, säger 20-åringen efter segern.

ANNONS

Möregårdh hamnade tidigt i brygga i sin första singelmatch i München. Den svenska världssexan förlorade de båda inledande seten mot ungraren Lakatos.

Men sedan hittade 20-åringen, som tog silver på VM i Houston i fjol, in i matchen. Möregårdhs första setvinst var i det tredje setet med 11–9. Efter klara 11–4 i det fjärde setet var Hovmantorpssonen ikapp och säkrade därefter segern genom att vinna de följande två med 11–7.

Inte nöjd

Trots en tämligen komfortabel seger till slut var Möregårdh inte vidare nöjd med sin insats.

– Jag får gå hem och titta på matchen. Jag är inte nöjd med mina servar. Det var min första singelmatch och kanske smög det sig in lite nervositet, säger han till TT.

ANNONS

Viktigast av allt var dock att han vann.

– Ja, jag krigade bra och det blev bättre efter hand och är nöjd med min forehand som stämde, säger Möregårdh.

Alla svenskar vidare

Alla övriga svenskar – Jon Persson, Anton Källberg, Mattias Falck och Kristian Karlsson – är också vidare till nästa omgång efter respektive segrar senare under kvällen. Kvartetten kommer på torsdag även att ställas mot varandra i en helsvensk semifinal i herrdubbeln, då Persson spelar i lag med Källberg mot Falck som är i par med Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS