Målkalas när Pixbo tog revansch efter storförlusten

Förnedrat mot Storvreta senast. Hemma mot Linköping tog Pixbo revansch med en storseger. …– Extra skönt att vinna hemma inför vår publik med tanke på vår senaste insats, säger Martin Östholm till GP.

ANNONS
|

I förra omgången blev det storförlust mot Storvreta efter att Pixbo rasat ihop fullständigt i den andra perioden och till slut förlorat med 3-11. Men hemma mot Linköping fanns det chans till snabb revansch efter debaclet senast. Och Pixbo tog möjligheten. Efter ett riktigt målkalas besegrade man tabelljumbon Linköping med 11-8 hemma i Wallenstamhallen.

– Vi studsade tillbaka efter en tung och rejäl förlust senast. Vi kom tillbaka med mycket energi och gjorde det bra. Det var viktigt, säger Martin Östholm, som svarade för ett mål och två assist i segermatchen.

Och det var full fart framåt direkt från hemmalagets sida. Redan efter den första perioden hade fjolårets serievinnare kopplat ett ordentligt grepp om händelserna på plan och skaffat sig en ledning med 5-2. Fram till 2-2 var det jämnt men sedan satte Pixbo in ett ryck. Under den andra perioden fortsatte offensiven är glänsa och när visslan för den andra periodpausen ljöd var det 8-4 i Mölnlyckelagets favör.

ANNONS

– Vi var effektiva och tryckte dit några bollar i början av matchen som blev avgörande.

Under slutperioden klev Pixbo ifrån till 10-6 innan Linköping kunde närma sig och reducera två gånger om. Mot slutet pressade gästerna - men Martin Östholm tycker inte att segern var hotad.

– De hade inte så mycket att förlora i slutet och började skicka in lite bollar på vinst och förlust och då är de stora och starka. Visst, de snyggade till siffrorna lite, men jag tyckte aldrig att det var särskilt nervöst.

ANNONS