San Joses Melker Karlsson gjorde ett mål i matchen.

Målfest för San Jose mot Dallas

Melker Karlsson gjorde ett mål och noterades för en assist när hans San Jose vann med 5–2 mot Dallas i NHL-ishockeyn. Det blev Karlssons åttonde mål för säsongen.

|

Karlssons danske lagkamrat Mikkel Bødker gjorde två mål med drygt två minuters mellanrum i matchen.

Dallas målvakt Ben Bishop hade en tung dag. Han räddade ett skott av fem på mål i första perioden och ersattes av Kari Lehtonen efter 17.23. Då var 4–0 redan ett faktum.

För Lehtonen gick det bättre. Han räddade 22 av 23 skott under resten av matchen. Hans enda insläppta mål gjordes av Justin Braun i andra perioden, efter framspel av Karlsson och Joe Pavelski.

Inför tredje perioden hade San Jose en 5–0-ledning. Sedan fick Dallas in två mål genom Gemel Smith och Tyler Pitlick, det andra efter en passning från John Klingberg.

San Joses tränare Peter DeBoer säger efter matchen att han gillade spelet.

- Vi tog foten av gasen lite i tredje då vi ledde, vilket är naturligt. Det fanns inte mycket att klaga på i dag, vi var rätt stabila.

Han säger att laget hade bra energi direkt från början i matchen, och att det var viktigt att inte släppa in Dallas för mycket.

- Vi pratade om att om vi tillät dem så är det ett lag som lätt skulle kunna göra fyra eller fem mål på en period.