Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vräka in mål för sitt PSG, Nummer 33 och 34 för säsongen kom mot Rennes. Arkivbild.

Mål 33 och 34 för Ibrahimovic

Klara 4–0 hemma mot Rennes och Zlatan Ibrahimovics smått hysteriska målform håller i sig. Två av målen kom från hans fötter. Nu är han uppe i 34 mål för de suveräna franska ligamästarna.

|

Paris SG presterade inte speciellt mycket under den första halvleken på Parc des Princes. Och först efter några brända lägen efter pausen fick PSG hål på bortalaget. Det krävdes en elegant nummer av ytterbacken Maxwell för att spräcka nollan. Edinson Cavani bröstade ned Zlatan Ibrahimovics långboll och Maxwell fintade bort två försvarare innan han prickade in 1–0 via ribban.

Då var det proppen ur.

Bara några minuter senare stötte Ibrahimovic in sitt 33:e ligamål för säsongen och PSG säkrade sin 28:e seger av 35 möjliga i ligan. Innan det var över stänkte landslagskaptenen även in 3–0 och jagade sedan, dock förgäves, sitt 17:e hattrick i karriären.

I stället gjorde Cavani 4–0.

PSG säkrade ligaguldet redan i mars och med tre omgångar kvar är försprånget ned till tvåan Lyon enorma 30 poäng.

Det som återstår i övrigt den här säsongen är att även vinna franska cupen efter förra helgens ligacuptriumf. Den 21 maj väntar final mot Marseille på Stade de France, samma arena som Ibrahimovic leder in landslaget till den 13 juni, mot Irland i EM-premiären.

Fakta: Zlatans siffror i Paris SG

2012–2013: 30 mål på 34 ligamatcher.

2013–2014: 26 mål på 33 ligamatcher.

2014–2015: 19 mål på 24 ligamatcher.

2015–2016: Hittills 34 mål på 28 ligamatcher.