Radamel Falcao. Arkivbild.

Mästaren Monaco segrade i premiären

|

Ligue 1 – med färska tillskottet Neymar – har kickat igång.

Förra årets mästare Monaco inledde första omgång med att ta emot Toulouse – med svenske Jimmy Durmaz från start – hemma på Stade Louis.

Det skulle visa sig bli en svängig historia. Monaco hamnade i underläge två gånger om men redde ut stormen och kunde till slut plocka hem de tre poängen genom att vinna med 3–2.

Det krävdes bara sex minuter för bortalaget Toulouse att chocka hemmapubliken, då Zinedine Machach hittade nätet. Men Monacos Jemerson kunde sedan kvittera cirka 20 minuter senare med huvudet.

Med ungefär samma kvickhet som Toulouse inledde målskyttet i första, var man ånyo minst lika snabba i andra. För bara åtta minuter in så nätade Andy Delort, efter assist från Durmaz, och gav Toulouse ledningen.

Då vaknade hemmalaget på nytt och kvitterade fem minuter senare, då Falcao satte huvudet till och nickade in 2–2-kvitteringen. Sedan kunde Kamil Glik avsluta målskyttet och fastställde slutresultatet till 3–2.