Märkliga skadan: "Fick en pokal i huvudet"

Tufft skadeläge inför matchen - och två nya skador under mötet med Karlstad. Trots förlängningsseger var det inga muntra miner i Pixbo-lägret efter slutsignal.

ANNONS
|

Caroline Adelöw är borta hela säsongen med en korsbandsskada och Linda Andersson har problem med sina benhinnor. Det var skadeläget inför Pixbos möte med Karlstad. Efter matchen hade tränare Jonas Eliasson fått addera ytterligare tre tunga avbräck till skadelistan. Ida Sundberg fick kasta in handduken redan på uppvärmningen efter en märklig incident innan matchen.

– Hon kände sig yr, hon fick en pokal i huvudet, vi får se hur det är med henne, säger Jonas Eliasson.

När väl matchen var igång var oturen framme igen. Viktiga backen Laura Manninen tvingades tidigt utgå med en stukad fot och i tredje perioden fick Emmelie Södergren en smäll mot knäet. Forwarden blev länge liggande innan hon fick ledas av planen.

ANNONS

– Lauras fot är det oklart hur allvarligt det är med. Emmelie har haft problem med knäet tidigare och fick problem med knäet nu igen. Så vi får se hur det blir med det. Har vi otur är hon borta några veckor, säger Eliasson.

På onsdag väntar ny match igen och tränaren är minst sagt bekymrad.

– Vi har fem skador på en trupp på 18... ,det är inte så kul. Vi har redan skador och får massa fler, det är surt och det stör mig. Vi kan bara hoppas att några spelare hinner tillbaka.

Han fortsätter:

– Det hade inte spelat någon roll om vi fick tre poäng eller vad som hade hänt, det är ledsamt att ha så många borta.

Och Eliasson menar att skadeproblemen hade stor betydelse för hur matchen utvecklade sig.

– Det påverkade otroligt mycket i dag. Vi kunde inte få till något flyt över huvud taget i spelet eftersom backarna hela tiden fick spela med olika kedjor. Det blir ingen trygghet då. Och det blir svårt för spelarna att prata ihop sig med varandra om vad de kan göra bättre i nästa byte, när de spelar med olika hela tiden.

ANNONS

Efter två perioder var ställningen 1-2 och Pixbo var på väg mot sin första förlust under ordinarie tid på drygt ett år. Då valde Eliasson att gå ned på två femmor inför den avslutande perioden - för att få ordning på spelet.

– Det fick effekt. Vi visste att det skulle ge mer trygghet. De fick spela med samma spelare och det blir helt annorlunda då.

23 sekunder in i perioden tryckte Alicia Fylke in 2-2 och drygt fem minuter senare sköt Eliska Krupnova in 3-2. Karlstad skulle dock svara och när det började närma sig full tid utjämnade Frida Svahn och förlängning krävdes.

– Jag tycker att vi skänkte bort det totalt i slutet av tredje perioden, vi är bra mycket bättre än dem och borde ha avgjort, säger Eliasson.

Under övertiden var Pixbo bäst. Efter ännu ett mål av Eliska Krupnova kunde Mölnlyckelaget få med sig två poäng.

ANNONS