Lyon för svårt för Asllanis City

Manchester Citys Kosovare Asllani gav med sitt tidiga kvitteringsmål hopp om en skräll mot Lyon. Men det regerande mästarlaget var för starkt. Lyon vann den första Champions League-semin med 3–1 på bortaplan.

|

Manchester Citys allra första Champions League-äventyr har tagit laget till semifinal där man ställs mot ett betydligt mer rutinerat lag i sammanhanget. Lyon har vunnit turneringen tre gånger, senast i fjol.

- Det kommer att bli väldigt tuffa matcher. Jag har ju mött Lyon väldigt många gånger med PSG och det är troligtvis det bästa klubblaget jag mött, sade Kosovare Asllani inför lördagens första semifinalmöte på hemmaplan.

Asllani målskytt

Och som om inte utgångsläget var svårt nog – efter två minuter blåste domaren straff sedan Carli Lloyd i straffområdet stått i vägen för ett skott som gick på armen. Saki Kumagai gjorde inga misstag utan rullade säkert in 1–0 till Lyon.

Men Manchester City vek inte ner sig. I hemmalagets första riktiga attack fick Kosovare Asllani bollen på djupet och skottet gick, via målvakten, in i mål. 1–1 i den 10:e minuten och hoppet levde – i sex minuter. Lyon snurrade upp Manchester Citys försvar och bollen gick till den tyska landslagsstjärnan Dzsenifer Marozsán som drog till direkt – i krysset.

Lyon, med Caroline Seger på bänken, var det starkare laget och i den andra halvleken kom också 3–1. Att vända mötet i Lyon den 29 april blir en minst sagt tuff uppgift för Asllani och City.

Mot helfransk final

Det pekar mot en helfransk Champions League-final för i den andra semifinalen ville Paris Saint-Germain inte vara sämre än sin inhemska konkurrent. PSG kopierade Lyons segersiffror borta mot Barcelona, 3–1.

Marie-Laure Delie, Cristiane och Shirley Cruz Traña gjorde de franska målen i 3–1-segern mot laget som slog ut Sveriges sista representant Rosengård i kvartsfinalen.