Lyckat veckoslut för von Eckermann

ANNONS
|

Landslagsryttaren inledde söndagen med att på Chacanno vinna den femstjärniga 1,45-hoppningen och följde upp med en meriterande placering när det drog ihop sig till dagens höjdpunkt, La Baules Grand prix.

Von Eckermann och Cantinero klarade, som ett av blott fyra ekipage, båda rundorna felfritt, men deras tid var den sämsta i omhoppningen.

Fjärdeplatsen gav svensken cirka 200000 kronor.

Brasilianaren Pedro Junqueira Muylaert vann på Prince Royal Z.

Söndagens arbetspass i sadeln var en perfekt uppladdning inför nästa veckas topptävlingar i Global Champions Tour i Madrid.

- Det kändes väldigt bra, han (Chacanno) känns som om han är tillbaka i den form han hade innan han såldes förra året. Och ja, han kommer att gå som första häst i Madrid, säger Henrik von Eckermann till tidningen Hippson.

ANNONS

Malin Baryard-Johnsson kom 24:a i den inledande klassen efter ett nedslag på Second Chance i andra rundan. Men i GP bröt hon med OS-hästen Cue Channa.

Peder Fredricson hade ingen lycka med OS-hästen All In, drog på sig fem fel i första rundan, kom 37:a och på Uncle Blue noterade han 12 fel i GP-klassen.

Angelie von Essen var ytterst nära att ta sig till omhoppningen i GP-hoppningen men hon drog på sig ett tidsfel på Newton Abbot och slutade nia.

TT

ANNONS