Lustig maskade till sig gult kort – missar playoff

Mikael Lustig missar den första playoff-matchen efter att ha dragit på sig en varning för maskning. – Jag höll väl i den lite för länge, säger högerbacken – som tyckte att det gula kortet var hårt dömt.

ANNONS
|

Ett av målen med matchen mot Holland –förutom att undvika en 7–0-förlust – var att också undvika varningar som gör att de svenska spelarna tvingas stå över den första playoff-matchen. Det gick nästan –men i slutet avmatchen tog Mikael Lustig god tid på sig vid ett inkast. För gid tid, tyckte domaren, som gav Lustig ett gult kort. Därmed tvingas han stå över den första playoff-matchen.

– Vi försökte dra ner på tempot. Jag tycker han kunde sagt åt mig att om jag gör det en gång till så får jag gult kort. Men han var uppe med ostskivan direkt. Jag höll väl i den lite för länge, säger Lustig om situationen till Kanal 5.

ANNONS

Janne Andersson om varningen:

– De protesterade från första minuten, det var inte så att vi maskade, men vi tog god tid på oss. Nu kom vi undan med ett gult. Totalt sett får vi leva med det, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Han konstaterade att det var en match med ovanliga förutsättningar.

– Det var speciellt. Jag har varit med om liknande matcher tidigare. Man vill inte ta några risker och då blir det som det blir. Men jag tycker inte de skapar nästan någonting i andra halvlek, säger Lustig.

Med tanke på förhandsläget var den svenska taktiken enkel: Att inte släppa in för många mål.

– Vi ville inte att de skulle få två, tre tidiga mål. Sedan är det svårt att gå från så defensivt spel till att spela fotboll, säger Mikael Lustig till Kanal 5.

ANNONS