Henrik Lundqvist och New York Rangers vann mot Nashville.

Lundqvists Rangers tog efterlängtad seger

|

Ett pressat New York Rangers lyckades hålla undan och vinna med 4–2 mot Nashville.

Rangers – med Henrik Lundqvist i målet – hade fem förluster i rad i NHL och var illa ute när Nashville jagade en kvittering i slutet. Men Lundqvist höll tätt och kunde jubla av både lättnad och glädje när Jimmy Vesey skickade in 4–2 i tom bur med 39 sekunder kvar. Nashville vann skottstatistiken med 25–15, men Henrik Lundqvist hade stor del i att publiken hemma i Madison Square Garden ändå fick se en efterlängtad Rangersseger.

Ett par andra svenskar utmärkte sig också. Jesper Fast var den som forcerade in 1–0 för Rangers i första perioden, hans första mål för säsongen. Först att överlista Lundqvist var Mattias Ekholm med ett slagskott i mittperioden. Nashvilles andra mål, efter en lite tilltrasslad situation, tilldelades Filip Forsberg som också spelade fram till Ekholms mål.

Den andra tidiga lördagsmatchen vann Philadelphia med 2–1 hemma mot Edmonton. Wayne Simmonds avgjorde med bara 2.15 kvar av tredje perioden.