Henrik Lundqvist släppte in tre mål på sju skott och blev utbytt. Arkivbild.

Lundqvist utbytt: "Borde ha räddat två"

Henrik Lundqvist släppte in tre mål på sju skott och blev sedan utbytt. New York Rangers förlorade sedan mot Anaheim med 3–6.

|

Lundqvist har matchats flitigt i januari, borta mot Anaheim i NHL-ishockeyn var det sjunde matchen i följd som han startade.

- Det är möjligt att jag är lite speltrött. Jag kom aldrig riktigt in i matchen i kväll utan kände mig seg, säger han.

Utan Lundqvists inledande misstag hade Rangers hållit jämna steg med Anaheim.

- Spelmässigt tycker att vi gjorde en riktigt bra match. Vilket 44 skott på mål också visar. Men jag måste vara bättre och vi måste få bort alla misstagen, säger Lundqvist.

Anaheims Rickard Rakell gjorde sitt 18:e mål för säsongen. Mika Zibanejad passade fram till två av Rangers mål.

Segersviten bröts

Efter tio raka segrar kom förlusten för Colorado. Montreal vann hemma med 4–2.

Montreal hade 3–0 innan Colorado kunde göra sitt första mål. Gabriel Landeskog passade fram till Nathan MacKinnon.

Montreal gjorde även 4–1 innan JT Compher satte ett till Coloradomål med sekunder kvar av matchen.

Även för Detroit blev det förlust, efter förlängning hemma mot Philadelphia. Bara 27 sekunder in i förlängningen satte Travis Konecny 3–2-målet.

I matchen gjorde Detroits Jonathan Ericsson säsongens andra mål.

För Dallas svenskar fortsätter också poängen att komma. Laget vann hemma mot Florida med hela 6–1. Efter ett stort slagsmål gjorde backen John Klingberg – som leder NHL-backarnas poängliga – assist på Dallas 1–0. Därefter spelade han fram till Mattias Janmarks 4–1 – Janmarks 13:e mål för säsongen – drygt fem minuter in i tredje perioden.

Tvåa i målligan

Vegas William Karlsson klev upp på delad andraplats i NHL:s målliga, med 27 mål, efter att ha gjort två mål mot sitt förra lag Columbus i 6–3-segern.

Karlsson gjorde 1–0 i efter knappt halva första perioden då han med ryggen mot mål petade in pucken med en backhand. Och 5–2-målet i sista perioden kom till efter en passning från Shea Theodore som gjorde att Karlsson kom fri mellan två Columbusspelare.

Boston besegrade New Jersey med 3–2. New Jerseys Marcus Johansson fick en armbåge i ansiktet av Bostons Brad Marchand och tvingades lämna isen med en befarad hjärnskakning. Han kunde dock återvända till spelarbåset innan matchen var slut.

Två mål av Eriksson

Loui Eriksson svarade för två mål och en assist när Vancouver tog sin tredje seger på fem matcher – efter den nio matcher långa förlustsviten. Los Angeles besegrades med 6–2 efter en 4–1-ledning efter den första perioden.

- Vi spelade bra i början och fick några bra chanser – och pucken gick in. Det var självklart fint att få den starten och segern, säger Eriksson till nhl.com.

Han har nu gjort åtta mål den här säsongen.