Lundgren: "Lite känslosamt"

ANNONS
|

Spelarna verkade respektera Alexander Axéns beslut att hoppa av dagen före den viktiga matchen mot Malmö i morgon kväll, även om det blir kort om tid att jobba fram en ny lösning.

- Det är tråkigt att han lämnar så klart. Under den förhållandevis korta tid Alec har varit i Gais har han fått väldigt starka känslor för klubben och gått in med ett enormt engagemang. Jag tror det är därför han tar det här beslutet, för att på riktigt hoppas att det ska komma något bra ut av detta, säger lagkapten Fredrik Lundgren.

Mittbacken säger att han har utvecklat straka band till tränaren efter deras nära samarbete.

ANNONS

- Det är känslosamt, men det är många variabler som spelar in när ett lag inte fungerar. Det kan bli så att man får en boost av en förändring, vem eller vad spelar inte så stor roll. Det känns tungt att Alec känner att han vill göra så här.

Efterträdaren ser Lundgren som en tillfällig lösning.

- Det blir det nog, ett lag är ett ständigt projekt, det är aldrig någonting som blir färdigt på sikt. Men jag vill också säga att alla gaisare kommer nog minnas det fantastiska fjolåret med Alec, där vi gjorde det bästa resultatet på 30 år. Han har gjort mycket gott för den här klubben.

ANNONS