Joel Persson, tvåa från höger, satte Växjös första mål i hemmamötet med Örebro men det var lagkamraten Martin Lundberg som avgjorde med 2–1-målet. Arkivbild.

Lundberg bakom Växjös första trea

|

Martin Lundberg prickade in sitt första mål för säsongen – och blev SHL-klubben Växjös store matchhjälte. 27–åringen satte avgörande 2–1-målet i hemmamötet med Örebro.

- Först blev jag av med pucken men jag fick tillbaka den lite turligt, skjuter och fortsätter på mål och lyckas få in returen, sade han till Cmore.

Lundberg hittade rätt efter 11.47 av andra perioden, och det var till slut målet som säkrade Växjös första trepoängare för säsongen.

Innan Lundbergs avgörande mål gav lagkamraten Joel Persson hemmalaget ledningen 10.43 in i första perioden och i början av andra kvitterade Örebros Christopher Mastomäki till 1–1.

Växjö har inlett säsongen med straffseger borta mot Brynäs, 4–3, och 5–4, efter förlängning, hemma mot Linköping – och allra senaste lördagens 2–1 mot Örebro.

För Örebro var förlusten klubbens första den här säsongen.