Luleå kan nu jubla över deras tredje raka seger. Arkivbild.

Luleås segersvit intakt

God form och Joel Lassinantti tillbaka i kassen. Då tog Luleå sin tredje raka seger. Hemma mot Mora vann de med 3–1.

|

Luleå hade tre raka förluster inför matchen mot Djurgården för en vecka sedan. Nu är formen det omvända: straffsegern mot Djurgården följdes upp med en 7–1-kross över Karlskrona och nu seger mot serietolvan Mora.

Det blev ingen målsprakande inledning på matchen. I stället kom den största behållningen när det halvvägs in i den första perioden regnade tusentals nallebjörnar in på isen. Det var ett välgörande initiativ från spelarnas familjer i Luleå Hockey för att stödja Kvinnojouren Iris i Luleå och Lekterapin på Sunderby Sjukhus.

Sedan dröjde det till att det var två minuter kvar av perioden. Då satte Einar Emanuelsson ledningen i numerärt överläge.

Joel Lassinantti fick gå av isen i senaste matchen mot Karlskrona på grund av magsjuka men var nu tillbaka i Luleå-målet. Och han visade att den egna formen fortfarande är vass. Lassinantti satte stopp för Mora under de två inledande perioderna men fick inte hålla nollan. Robin Johansson såg till att kvittera nio minuter in i sista perioden.

Målvakten skulle ändå få jubla över tre färska poäng. Robin Kovacs såg till att skjuta 2–1 till Luleå fem minuter från slutet, sedan satte Jonas Berglund punkt i tom kasse, 3–1, och Luleås segersvit växte till tre matcher.