Luleå tappade och vann

Luleå får fortsätta vänta på årets första trepoängare. Laget tappade 4–2 till 4–4 hemma mot Färjestad – men vann till slut i förlängning, 5–4.

|

Luleå har haft en tung period i SHL-ishockeyn.

Ingen trepoängare under 2017, och ingen på hemmaplan på över två månader (2–0 mot Örebro den 19 november).

Mot Färjestad var Norrbottenlaget på väg att spräcka båda de dystra sviterna. Då gjorde gästerna två mål under matchens sista tio minuter och ordnade förlängning.

Där såg Ilari Melart till att Luleå ändå fick revansch för förlusten på bortaplan i torsdags, 2–3 efter förlängning i Karlstad.

Luleå tog initiativet i matchen genom två mål i numerärt överläge. Den kanadensiske backen Daine Todd lade två poäng till de två han gjorde i torsdags. Han gav Luleå ledningen med 3–2 och spelade fram till 4–2.

- Vi har haft det lite jobbigt i powerplay. Nu hade vi en stor kille (Anton Hedman) framför mål och jag försöker bara få pucken innanför ramen, sade han till C More.

Färjestad reste sig i slutet av matchen. Johan Ryno reducerade med knappt nio minuter kvar och Magnus Nygren satte 4–4 i spel fem mot fyra efter 54.20.