Luftskepp kraschade vid golftävling i USA

ANNONS
|

Ett luftskepp störtade från skyn under torsdagen under den första rundan av U.S. Open, vid Erin Hills, i delstaten Wisconsin i USA, uppger flera amerikanska medier, däriblandWashington Post.

Krachen inträffade vid 18:20, svensk tid, när tävlingen var i full gång, vid en motorväg, ungefär 2,5 kilometer från golfbanan. I samband med att den träffade marken så exploderade luftskeppet, visar bilder från Fox news.

– Den fick punktering, och sedan började den sjunka och kom inte upp igen. Det hördes flera smällar och jag såg rök, säger vittnet Bryan Rosine till tidningen Milwaukee-Wisconsin Journal-Sentinel

Bara en person, piloten, ska ha varit ombord på luftskeppet och denna ska ha skadats när han flydde från kraschen med en fallskärm, skriver Washington Post. US Open bekräftar på twitter att piloten har skadats och att räddningstjänsten kommit till platsen.

ANNONS

EnligtESPN ska piloten ha varit vaken och talbar när han togs omhand av ambulanspersonalen på det fält där han landat och fördes i säkerhet.

Luftskeppet ska inte ha tillhört US Open eller det sändande TV-bolaget Fox, utan ett reklamföretag.

Flera svenskar deltog i tävlingen, däribland Henrik Stenson, Alex Norén, David Lingmerth och Daniel Chopra.

ANNONS