Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Lovisa Lindh kommer inte tävla under inomhussäsongen. Bild: Bildbyrån

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Lovisa Lindh ställer in inomhussäsongen

  Lovisa Lindh är på god väg tillbaka från fotskadan som stoppade henne från VM i somras. Men för att inte riskera utomhussäsongen 2018 ställer den svenska löparstjärnan in inomhussäsongen. – Vi säkrar och hoppar över den, säger tränaren Johan Wettergren.

  Hon var ett av Sveriges stora VM-hopp i London, men fotskadan som Lovisa Lindh ådrog sig på ett träningsläger i Schweiz satte stopp för mästerskapsförhoppningarna den gången. Nu stoppar samma skada Lovisa Lindh från att tävla under inomhussäsongen. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Med tanke på att hon inte är i full löpning nu så vill vi inte stressa det utan kunna bygga upp utan att skynda. Det skulle kunna gå men risken är att vi stressar på det för snabbt. Det är anledningen, säger Johan Wettergren. 

  LÄS OCKSÅEfter skadan – så ska Lovisa Lindh komma tillbaka

  26-åringen missar inomhus-VM i Birmingham i mars. Förhoppningen är att hon istället ska optimera förutsättningarna för utomhussäsongen. 

  – Inomhussäsongen har väldig låg fokus för oss vanligtvis och vi brukar bara ta tre intensiva veckor med tävlingar. Så det blir inte en så stor förändring jämfört med tidigare, säger Johan Wettergren.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.