London laddar inför OS

ANNONS
|

100 dagar kvar till OS-invigningen i London. Du var och kollade stan redan i januari – nu är du tillbaka. Största skillnaderna?

- Det märks att det börjat närma sig. Tidigare skev de flesta tidningar ganska kritiskt om OS, hur dyrt det kommer att bli, trafikkaos och säkerhet. Tre månader senare (och 100 dagar kvar) är tonen betydligt mer positiv, framför allt sportsligt. Engelsmännen verkar väldigt förtjusta i att göra listor med tänkbara guldmedaljörer. De har bokstavligen börjar räkna ner.

Okej. Men finns det något som du tycker är mindre bra?

- Trafiken. Londons gator är redan tungt belastade och det lär inte bli bättre under de olympiska spelen. I dagsläget vet jag inte riktigt hur de tänker lösa den situationen.

ANNONS

Du kommer ju att vara på plats i London när OS drar igång. För de som blir kvar här hemma och följer spelen framför tv-apparaten – vad får man inte missa?

- Om du menar svenska möjligheter så ska man definitivt inte missa de båda handbollslandslaget. Det är första gången som Sverige har både ett dam- och herrlag med i OS. Sedan tror jag att ryttaren Rolf-Göran Bengtsson kan ta sig riktigt långt.

Mer då?

- Personligen vill jag absolut inte missa cykeltävlingen som avgörs första veckan. Alla här pratar om hemmafavoriten Mark Cavendish (Storbritannien) som ska cykla hem guldet inför ögonen på Englands drottning.

Vad har hänt London i dag?

- Londons OS-organisation har haft en tillställning i Kew Royal Botanic Garden. De olympiska ringarna presenterades och där fanns även den före detta OS-deltagaren Sebastian Coe som planterade lite blommor. På Trafalgar Square var det en hel del uppträdande. Just ja, Peter Jöback var en av de som sjöng.

Vad gör du just nu?

- Nu är jag på Carnaby Street och köper skor.

ANNONS