Mohamed Salah firar med sina lagkamrater.
Mohamed Salah firar med sina lagkamrater.

Liverpools uppvisning mot Roma: "Otroligt"

Mohamed Salah sprang sönder sitt gamla lag och gjorde två mål. Liverpool körde över Roma med 5–2 i den första Champions League-semifinalen.

ANNONS
|

Leendet på Mohamed Salahs läppar gick inte att ta miste på. Den egyptiske anfallaren byttes ut med kvarten kvar att spela av den första Champions League-finalen, och kunde kosta på sig ett garv med lagkamraterna på Liverpoolbänken.

Mohamed Salah hade gjort två mål och spelat fram till ytterligare två. Han hade levt upp till den enorma hajp som byggts upp inför mötet med Roma, klubben han lämnade förra sommaren.

Italienarna tog sig till semifinal efter en makalös upphämtning mot Barcelona, där de vann med 3–0 på hemmaplan efter att ha förlorat med 1–4 borta. Något liknande kommer behövas den här gången, då Liverpool vann med hela 5–2 på Anfield under tisdagskvällen.

ANNONS

"Imponerande"

Med Salah på planen var hemmalaget lika farligt i offensiven som Roma var oansvarigt i defensiven. Redan innan det första målet noterades i protokollet hade Sadio Mané bränt två fina lägen, och Roma vägrade täcka de ytor som Liverpool har älskat att utnyttja hela säsongen. De var ett, två – kanske tre steg efter Liverpool.

Trion Salah, Mané och Roberto Firmino drog upp stora revor i Roma-försvaret när de öste fram på de kvicka djupledsbollarna och med genuin överlägsenhet skaffade en 5–0-ledning. Först genom Salahs två mål, sedan genom en Firmino-dubbel och ett mål av Mané.

- Ärligt talat så var det imponerade. Det är svårt att göra mål på italienska lag. Vi kunde till och med ha gjort fler mål, säger tränaren Jürgen Klopp i TV6:s sändning.

Roma med litet hopp

Men det var fram till Mohamed Salahs byte.

Därefter tog Roma – mot alla odds – över matchen. Sex minuter efter bytet tryckte Edin Dzeko in en första reducering. Bara fyra minuter efter det blåste domaren straff efter en hands på James Milner, och Diego Perotti fastställde slutresultatet med en iskallt slagen straffspark.

ANNONS

- Det var en bra kväll, därför är det så onödigt att släppa in sådana mål som vi gjorde. Jag är upprörd över det, säger Liverpool-mittbacken Virgil van Dijk i TV6:s sändning.

Roma kan alltså gå vidare till final om de vinner hemmamatchen med 3–0, precis som i kvartsfinalen.

- Om de ska göra det så måste de spela offensivt. Och om de ska spela offensivt mot oss... då måste de se upp, säger Jürgen Klopp.

TT

ANNONS