Chelseas målvakt Edouard Mendy i en räddning under de första 13 minuterna mellan Watford och Chelsea. Sedan avbröts matchen på grund av en medicinsk nödsituation. Bild: Mike Egerton/AP/TT

Liverpool dominerade i derbyt – två matcher bröts

Liverpool vann derbyt mot Everton med 4–1, sedan Mohamed Salah blivit tvåmålsskytt. Samtidigt avbröts två av kvällens matcher på grund av nödsituationer. Chelsea toppar nu Premier League-tabellen efter segern mot Watford (2–1).

Jordan Henderson gav gästerna ledningen mot Everton på Goodison Park, men två mål av Mohamed Salah bekräftade dominansen – och Diogo Jota fullbordade sedan verket med 4–1-målet med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Två matcher avbröts efter nödsituationer. Mötet mellan Watford och Chelsea var det första som avbröts när lagen spelat en knapp kvart. Spelarna skickades tillbaka till omklädningsrummen och läkarteamet assisterade en person på läktarplats.

När man sedan meddelade att tillståndet stabiliserats och personen förts till ett närliggande sjukhus fick läkarteamet varma applåder och matchen återupptogs. Ett tag såg det ut som att Chelsea skulle tappa poäng mot Watford, men det satte Hakim Ziyeck stopp för i den 73:e minuten när han gav Chelsea 2–1-ledningen som stod sig matchen ut. Chelsea toppar nu Premier League-tabellen, tätt efterföljd av Manchester City, som vann mot Aston Villa med 2–1 under kvällen, och Liverpool.

Även matchen mellan Southampton och Leicester försenades på grund av en medicinsk nödsituation i publiken under halvtidspausen. Detaljer kring åskådarens tillstånd offentliggjordes inte, men matchen återupptogs inom kort och lagen fick varsitt poäng med sig i och med 2–2-resultatet.