Johan Löfstedt, en landslagsman och prestigevärvning för Villa Lidköping. Arkivbild.
Johan Löfstedt, en landslagsman och prestigevärvning för Villa Lidköping. Arkivbild.

Lista: Fem heta övergångar i elitserien

Nu drar bandysäsongen igång, men har du koll på vad som har hänt i lagen sedan senast? Här är fem av de hetaste spelarövergångarna i elitserien.

ANNONS
|

Johan Löfstedt, till Villa Lidköping från Vetlanda

Position: Mittfältare

Kommentar: Namnet Johan Löfstedt har i princip varit synonymt med Vetlanda i mer än tio år nu. Förutom en kort sejour i Sandviken har 31-åringen varit sin moderklubb trogen under karriären, men har nu lämnat för den stora SM-guldsaspiranten Villa Lidköping. En supervärvning, förstås, som redan har levererat resultat. Löfstedt gjorde ett av målen när Villa vann World Cup tidigare i oktober, klubbens största titel någonsin.

Joakim Andersson, till Villa Lidköping från Vetlanda

Position: Anfallare

Kommentar: Precis som Johan Löfstedt är det en riktig Vetlanda-profil som har anslutit till Villa Lidköping. Joakim Andersson har tillbringat hela karriären i Smålandsklubben, men har nu lämnat tillsammans med landslagskamrat Löfstedt för att hjälpa Villa till det där efterlängtade första SM-guldet. I Andersson har klubben fått in en klasspelare och en äkta målskytt – 25-åringen öste in 52 mål i grundserien förra säsongen och kom därmed tvåa i skytteligan. Det är en egenskap alla lag vill ha.

ANNONS

Kasper Milerud, till Bollnäs från Hammarby

Position: Mittfältare

Kommentar: Han är blott 23 år gammal fortfarande, men Kasper Milerud var en bärande spelare i det Hammarby som ryckte upp sig till en tredjeplats i grundserien och nådde semifinal i slutspelet förra säsongen. "Bajens" näst bästa målskytt i grundserien tog flera kliv och lyckades bland annat göra fem mål i semifinalen mot Sandviken. I sin nya klubb får han arbeta med svenske förbundskaptenen Svenne Olsson, som lämnade sitt jobb som sportchef i Broberg för att träna Bollnäs, och lär där få en viktig roll.

Jakob Jenefeldt, till Frillesås från Sirius

Position: Halv

Kommentar: Frillesås är urtypen för en underdog. Hallandslaget – som spelar på en charmigt osexig isbana mitt i skogen: Sjöaremossen – skrev historia när de klev upp i elitserien inför rekordpublik, 1761 åskådare. Gravt nederlagstippade står Frillesås inför en enorm utmaning i bandyns finrum och den uttalade förhoppningen är att de obekväma, långt från proffsiga förutsättningarna ska arbeta i lagets fördel i hemmamatcherna. Men det finns också kvalitet, och i Jakob Jenefeldt har laget värvat en tekniskt begåvad ytterhalv. I Frillesås förväntas han få en mer central, offensiv roll.

Pontus Blomberg, till Hammarby från Vetlanda

Position: Mittfältare/Halv

Kommentar: Det tredje namnet från Vetlanda på den här listan. Med rätta, för det är svårt att se det på något annat sätt än att Vetlanda blev plundrat under övergångsfönstret. Blomberg är en landslagsspelare och den stenhårde 25-åringen kommer bilda ett tufft mittfält tillsammans med Adam Gilljam, om Blomberg inte används som ytterhalv. Oavsett är det ett starkt förvärv Hammarby har rott i hamn. Huruvida det räcker för att rå på storsatsande Villa Lidköping eller regerande mästaren Edsbyn i slutspelet återstår att se, men att möta Hammarby på "Zinken" har blivit ett snäpp jobbigare för motståndarna.

ANNONS
ANNONS