Linköpings Sebastian Karlsson jublar efter 2–0-målet mot Luleå.
Linköpings Sebastian Karlsson jublar efter 2–0-målet mot Luleå.

Linköpingsbyten ger önskat resultat

Linköping nollades två raka matcher – då ändrades spelare och positioner i de två första kedjorna. Sedan dess har klubben tre raka segrar med totalt 14-4.

ANNONS
|

Linköping besegrade enkelt Luleå hemma med 5–2 och hyllades med stående ovationer av de 7232 åskådarna.

Efter årsskiftet är östgötarna därmed uppe i tre vinster i följd med sammanlagt 14–4.

- Skönt att vi gör många mål igen, det betyder mycket för självförtroendet och för tillfället är vi väldigt effektiva, säger tränaren Dan Tangnes.

Efter att laget nollats av både Färjestad och HV71 i mellandagarna gjorde han en del ändringar i första och andra kedjan – som blivit en succé.

ANNONS

Dubbla byten

De norska bröderna Mathis och Ken André Olimb särades på – och bytte båda position.

Mathis från forward till center, medan det var tvärtom för Ken André.

Syskonen har haft trögt med målskyttet – men mot Luleå svarade båda för varsin läcker fullträff.

Ken André efter ett härligt förarbete av de nya kedjepolarna Broc Little och Garrett Roe som gav öppen kasse – och Mathis efter att Little dribblat sig fri och gett honom öppet läge också.

Under sex raka matcher producerade bara de två första kedjorna tre poäng i LHC – och då gick tänkte poängkungen Roe utan mål såväl som assist.

Nu levererade han ett mål och två assist i en enda match.

- Skönt att det lossnade framåt, är alltid jobbigt när man inte gör några poäng alls. Jag är ju här för att göra det så då kan det bli lite frustrerande under tyngre perioder, säger den 28-årige amerikanen.

Ny energi

Han tror att bytet i kedjorna kan ha betytt en hel del.

- Ibland behöver man ny energi och då kan det vara bra att ändra lite i linorna. Man får tänka till lite extra och det är positivt. Sedan är det ju inte säkert att vi spelar så här resten av säsongen.

ANNONS

Dan Tangnes fick precis det resultatet han ville ha.

- Människan är ju ett vanedjur och det är bra att byta omgivning då och då. Kan vara positivt att bryta mönster och få till en nytändning så här mitt i säsongen, menar tränaren.

När första- och andralinan inte producerade som förväntat, klev istället tredje- och fjärdekedjan fram. Inte minst Emil Sylvegård och Henrik Törnqvist har levererat på sistone.

- Viktigt att vi har fyra kedjor som alla är hot för motståndarna. Det är sådant som ofta fäller resultat i ett slutspel och jag tycker att vi har en större bredd i år än förra säsongen, säger Roe.

Luleås tränare Stefan Nilsson var väldigt besviken efteråt.

- Vi bjuder Linköpings vassa anfallare på lägen och det håller givetvis inte. För att ta poäng här måste vi spela mycket tajtare och ta vara på våra chanser.

ANNONS

ANNONS