Linköpings Pernille Mosegaard Harder och Kristine Minde. Arkivbild.

Linköping tappade poäng

Serieledaren i damallsvenskan i fotboll, Linköping, gjorde något så ovanligt som tappade poäng borta mot Kif Örebro. Det var blott andra gången i år som Linköping inte vann. Matchen slutade 2–2.

|

Faktum är att Linköping var på väg mot sin allra första förlust för säsongen sedan Kif Örebro fått 2–1 genom ett självmål i början av andra halvlek. Kristine Minde räddade Linköping genom sitt kvitteringsmål i den 81:a minuten, framspelad av Pernille Mosegaard Harder.

Linköping har vunnit 16 matcher och spelat två oavgjorda i år och leder med två poäng före Rosengård.

Eskilstunas Mimmi Larsson gjorde hattrick i matchen mot Djurgården. Men blev inte matchhjälte.

Det blev i stället hemmalagets Michaela van den Bulk som gjorde hemmalagets kvitteringsmål, 3–3, i den 90:e minuten.

Poängtappet innebär att Eskilstuna halkar ner till fjärde plats. Piteå gick förbi efter 2–1 mot nästjumbon Mallbacken. För nykomlingen Djurgården innebar inte poängen någon tabellförändring, laget är kvar på femte plats.

Piteå har haft en väldigt bra sommar och höst – har inte förlorat en allsvensk match sedan den 10 juli, mot Linköping. Men upp till de två topplagen Linköping och Rosengård är det långt, 18 respektive 16 poäng.