Linköping fortsätter vinna hemma

Med 163 km/h skjuter Garrett Roe näst hårdast i SHL. Mot Örebro hittade den amerikanske stjärncentern också nätet. Efter bara ett mål de tio senaste omgångarna smällde han in två fullträffar när Linköping enkelt vann med 5–1.

ANNONS
|

Garrett Roe hade fyra matcher följd utan en endaste poäng – och inte levererat något mål sedan den 21 januari mot Rögle.

Men under torsdagen slog han till – dubbelt upp till och med.

Först en riktig projektil fram till 1–0 efter bara 1,21 minuter av den första perioden – och sedan 3–1 efter 19,36 minuter av samma period, också det ett tungt skott.

- Klart jag har funderat en del efter bara ett mål de tio senaste omgångarna. Att producera poäng är ju anledningen till att jag är här. Därför känns det förstås väldigt skönt nu, ler den 29-årigen amerikanen.

ANNONS

Sen present

Han fyllde år i onsdags och gav sig själv en försenad present.

- Vi firade med blåbärsmuffins och så var det många som ringde hemifrån. Och det är ju alltid kul, säger Garrett.

Enligt statistik skjuter Roe näst hårdast i SHL med 163 km/h, efter Luleås Brendan Mikkelson (165 km/h).

Och den tunga bössan fick alltså fansen i egna arenan njuta av.

- Men jag vet inte om de där siffrorna stämmer helt, fast det kanske vi ska tala tyst om (haha). Jag brukar reta min brorsa hemma om det.

Enligt den nyligen presenterade statistiken har lagpolaren Kristian Näkyvä tredje hårdast skott i SHL (162 km/h).

Stenhårt skott

Och den finländske backen visade sitt artilleri då han dundrade in 5–1 på slutet.

- Vi har flera spelare med bra skott i vårt lag och det känns bra att vilken kedja som helst kan avgöra matcherna. För ett tag sedan klev tredje- och fjärdelinan fram och nu var det de två första kedjorna.

ANNONS

Efter bara fyra poäng på de tre senaste omgångarna – mot Karlskrona och bottengänget Rögle – fick Örebro sota rejält.

Gästerna åkte på sin femte raka förlust och siffrorna kunde ha dragit i väg ännu mer om inte nyinbytte Julius Hudacek radat upp räddningar i andra perioden.

Matchens läckraste prestation var ändå Broc Littles solouppvisning till 2–0, som lade grunden till nionde raka hemmavinsten.

- Det håller inte att snacka till sig utvisningar som Lucas Lessio gjorde och vi måste få ordning på vårt försvarsspel för att börja vinna matcher, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.

TT

ANNONS