Lindgren stack tidigt – men hyllar de som stannar

Rasmus Lindgren lämnade Janne Jönssons Landskrona för Ajax när han var 18 år. Men han hyllar Haksabanovic val att stanna i Halmstad. – Det tyder på att han har ett mod och att han tror på sig själv, säger Häckens lagkapten.

ANNONS
|

Efter två matcher avstängning är Lindgren tillgänglig när han på onsdagen ställs mot möter sin gamle tränare Janne Jönsson – då i Landskrona, nu i Halmstad.

– Jag var uppe i i A-laget några månader innan jag stack och Janne gjorde det ju väldigt bra där. Han tog upp klubben och etablerade den några säsonger i alla fall. Det ska bli en kul match, vi är favoriter såklart, men vi måste gå in med samma tanke som inför varje match – det krävs alltid ett hårt jobb, säger han inför dagens match mot HBK.

Ni har haft stora problem med skador och avstängningar i backlinjen – ändå släpper ni in väldigt få mål. Ett gott tecken?

ANNONS

– Absolut, det är ett tecken att hela laget spelar ett bra försvarsspel. Det är inte bara vi som står långt bak som har ansvar för det.

Och i dag gör du comeback.

– Ja, det är jäkligt skönt. Det har varit frustrerande att sitta vid sidan av, även om de har gjort det bra.

På Häckens hemsida skrev i går Rasmus Lindgren om sitt beslut att lämna tryggheten och söka lyckan i Ajax redan som 18-åring. Ett tufft beslut som innebar ”ångest, saknad och ensamma tårar” skriver han.

– Ja, det var nog som det är för alla. Man har tuffa perioder och det hade jag också, men jag lyckades ta mig igenom det.

Det är lätt att bli smickrad när en storklubb hör av sig?

– Ja, självklart. Det blir alla som får den chansen. Men man måste tänka lite längre, vad som är bäst för en själv. Det är inte lätt att komma igenom när man går ut i Europa, det är ganska få som klarar det.

Du tycker att man ska stanna?

– Jag tycker att det är väldigt individuellt, det går inte att säga att man ska göra si eller så. Men man ska nog inte vara för snabb, det ska kännas rätt och man ska göra ordentlig research så man vet vad det är för klubb man går till.

ANNONS

Häckens egen supertalang Daleho Irandust verkar ha lyssnat på sin lagkamrat – 19-åringen skrev nyligen på ett 4,5-årsavtal med klubben. Och Halmstads 18-åring Sead Haksabanovic nobbade i vintras anbud från utlandet för att spela med Halmstad i allsvenskan.

– Jag har inte sett honom så mycket, men jag tycker det är jättebra. Det tyder på att han har ett mod ochatt han tror på sig själv. Att han stannar betyder att han litar på sig själv och inser att han förmodligen ändå kommer att bli proffs en dag, säger Rasmus Lindgren.

Till onsdagens match är även Erik Friberg tillbaka från avstängning. Alexander Faltsetas har börjat träna mer och mer, men är inte redo för comeback efter sin skada. Även David Engström står på skadelistan. Jasmin Sudic är långtidsskadad.

ANNONS