Lindelöw siktar mot toppen: "Vill göra ett bättre resultat"

Douglas Lindelöw är rookien i det svenska hopplaget, men med en bra vår och sommar i ryggen är siktet inställt på att förbättra sitt mästerskapsfacit.

ANNONS
|

För två år sedan debuterade Douglas Lindelöw i mästerskapssammanhang på seniornivå. I EM-finalen i Aachen slutade han på en tjugondeplats på hästen Casello. Hästen har sedan dess sålts till Ludger Beerbaum, efter en långdragen och infekterad ägartvist som blev stenhårt bevakad i medier och dessutom var uppe i hovrätten och vände.

Douglas Lindelöw har lagt fejden bakom sig och vill inte prata om den alls, utan fokuserar framåt.

På tisdagenrider han som tredje ryttare i laget när Sverige ger sig in i kampen om medaljerna. Hästen, den tolvårige Zacramento, har han ridit i knappt ett och ett halvt år och tillsammans med den bruna valacken satsar han på ett ännu bättre resultat än det han presterade med Casello 2015.

ANNONS

– Det känns väldigt bra och han går väldigt stadigt. Han har många bra kvaliteter som man letar efter hos en topphäst och är en bra tävlingsindivid. Vi har kommit väldigt långt på kort tid och etablerat oss i de högsta klasserna, men det finns alltid något man jobbar på hela tiden. Men jag tycker att han mycket väl är klar för den här uppgiften, säger Douglas Lindelöw om sin tävlingskollega.

Siktar högt – trots orutin

Zacramento ägs av Tove Håkansson, som gick in och köpte loss hästen från de tidigare ägarna, så att Douglas Lindelöw skulle kunna fortsätta tävla honom.

– Jag har många fina samarbeten nu, fler än jag hade tidigare. Det beror nog främst på att jag har gjort bra ifrån mig och de hästar som står i stallet går bra och utvecklas. Man är ganska beroende av samarbeten i den här sporten, säger han.

Lindelöw är den ryttare i det svenska laget med minst mästerskapsrutin, men det betyder inte att han inte har en hög målsättning, både individuellt och i lag.

– Jag siktar ganska högt och vill göra ett bättre resultat än förra gången. Men först och främst skall jag försöka göra en bra laginsats här och jag tycker på pappret att vi har ett bra starkt lag. Allihop har visat bra form och vi har ju lite extra stöd av att vara här och det hoppas jag att vi kan ha lite fördel av, säger han.

ANNONS

"Inte kul när det regnar"

Ryttarna har varit inne på huvudbanan på Ullevi och känt på underlaget två gånger inför dagens tävling, men Lindelöw är helt övertygad om att det inte kommer att bli några problem under tävlingarna.

Väderprognoserna visar fint väder så här långt, men banan är preparerad för att klara av stora mängder regn om så skulle vara fallet.

– Det är inte kul när det regnar, men så länge underlaget håller så gör det inget att man får byta lite kläder. Man får se till att förutsättningarna är bra för hästarna bara, säger han.

ANNONS