Bayern Münchens Robert Lewandowski (mitten) tillsammans med Sven Ulreich (vänster) och Arjen Robben. Arkivbild.
Bayern Münchens Robert Lewandowski (mitten) tillsammans med Sven Ulreich (vänster) och Arjen Robben. Arkivbild.

Lewandowski tillbaka i returen mot Real

ANNONS
|

Real Madrid har en 2–1-ledning från det första mötet i Tyskland med sig in i returen på hemmaplan. Men i den första matchen fanns inte Bayern Münchens skyttekung Robert Lewandowski med på grund av en axelskada.

Nu ska den polske anfallaren, som gjort 38 mål på 40 tävlingsmatcher under säsongen, dock vara spelklar igen, och Real Madrid lär behöva ser upp i försvaret – som den senaste tiden bara lyckats hålla en nolla på tolv matcher.

- Jag mår bra, jag är glad att jag kunde vara med och träna i dag. Allt är okej, sade Lewandowski efter söndagens träning.

ANNONS

"Två chanser – två mål"

Real Madrid lyckades till slut få med sig tre poäng från söndagens ligamöte med Sporting Gijon – men laget släppte in två mål och var illa ute tills Isco satte 3–2 i matchminut 90.

- De (Sporting Gijon) hade två chanser och gjorde två mål. Spelarna tappade koncentrationen, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane om försvarsspelet.

Bayern München får dock klara sig utan Javi Martinez som är avstängd, och dessutom är Mats Hummels och Jerome Boateng tveksamma på grund av skador.

- Av de tre skadade har Lewandowski störst chans att vara redo för spel, säger tränaren Carlo Ancelotti.

- Det kommer att bli väldigt tufft i Madrid men vi har fortfarande tron på att det går. Vi har en möjlighet och vi kommer att göra vårt bästa.

ANNONS

I Madrid-lägret saknas Pepe, Raphael Varane och Gareth Bale som alla är skadade.

"50/50"

I tisdagens andra Champions League-möte tar Leicester emot Atlético Madrid. Det spanska topplaget, som varit i två Champions League-finaler under de tre senaste åren, spelade under stora delar av den första matchen ut Leicester – men efter Antoine Griezmanns enda mål i Madrid (1–0) är returen fortfarande öppen.

- Jag tror att de satsar allt på det andra mötet. Den första matchen var en bra seger för oss, men returen blir svår och ingenting är klart än. Vi förväntar oss en fantastisk engelsk atmosfär och det är fortfarande 50/50, ingen ser oss i semifinal redan, säger Atlético Madrids tränare Diego Simeone.

TT-Reuters

Fakta: Kvartsfinalerna i Champions League

Tisdag 18 april:

Leicester–Atlético Madrid, kl 20.45. Atlético vann första mötet med 1–0.

Real Madrid– Bayern München, kl 20.45. Real Madrid vann första mötet med 2–1.

Onsdag 19 april:

Monaco–Borussia Dortmund, kl 20.45. Monaco vann första mötet med 3–2.

Barcelona–Juventus, kl 20.45. Juventus vann första mötet med 3–0.

ANNONS