Legendarerna samlas för SVT-succén: "Ville inte vara en fegis"

När SVT-succén Mästarnas Mästare nu går upp för tionde säsongen blir det en stjärnkavalkad med gamla idrottsprofiler. – Det är inte en liten lek, säger Peter Forsberg till SVT.

ANNONS
|

Nästa år är det dags för tionde säsongen av Mästarnas Mästare. SVT-programmet där idrottsprofiler som lagt den aktiva karriären på hyllan tävlar mot varandra. Nytt för den kommande säsongen är att SVT nu bjuder in gamla deltagare.

– Jag har superstarka lagkompisar. Maria Rooth och Pelle Fosshaug tävlar med mig i skridskolaget. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är en liten lek utan vi åker dit ner för att vinna, säger Peter Forsberg till SVT och fortsätter.

– Eftersom jag var med så nyligen funderade jag lite på om jag skulle vara med igen, men bestämde mig ganska snabbt att jag inte ville vara en fegis. Det hade varit ganska fegt att tacka nej.

ANNONS

Det kryllar av idrottsprofiler i den kommande säsongen. Nytt för den nya säsongen är även att idrottarna delas in i sex grupper om tre – där de tävlar i lagvis mot varandra.

– Vi är alla tävlingsmänniskor som deltar, det är en del i att man vill vara med igen. Även att få träffa alla idrottare. Vi är ett avslappnat gäng och att samtidigt få tävla är alltid kul, säger Magdalena Forsberg till SVT.

För Peter Forsberg är det givet vem han inte vill förlora mot.

– Jag vill absolut inte förlora mot Jesper Blomqvist för jag känner honom.

ANNONS