Gabriel Landeskog, till höger, jublar med sina lagkamrater.
Gabriel Landeskog, till höger, jublar med sina lagkamrater. Bild: Jeff Chiu/AP/TT

Landeskogs succé – inblandad i alla mål

Gabriel Landeskog var inblandad i samtliga mål när Colorado bortaslog San Jose i NHL. Svensken stod för ett mål och tre assister i 4–0-segern.

ANNONS
|

Två dagar efter att San Jose vunnit det förra mötet mot Colorado med 6–2 tog Gabriel Landeskog & Co en ordentlig revansch.

Efter en mållös första halva av matchen handlade det mesta om Landeskog – och finländaren Mikko Rantanen. Rantanen inledde och avslutade målskyttet och fick dessutom assistpoäng på de två målen däremellan.

Även den svenske lagkaptenen fick fyra poäng i matchen. Landeskog tryckte in 3–0 från nära håll och assisterade till övriga tre mål.

Allt var inte klang och jubel för Colorado som fick se centerstjärnan Nathan MacKinnon kliva av isen skadad efter en smäll mot axeln/huvudet i mitten av slutperioden.

ANNONS

Toronto vann

William Nylander gjorde säsongens tionde mål när Toronto återigen körde över Edmonton, 6–1. Målet innebar en betryggande 5–1-ledning i slutet av andra perioden.

Nylander fick en passning av veteranen John Tavares i vänstra offensiva tekningscirkeln, och höll kyligt pucken i ett par sekunder innan han placerade den bakom Mike Smith i Edmontonburen.

Nylander har gjort fem mål i de senaste fyra matcherna. Pierre Engvall noterades för en assist.

Toronto har mött Edmonton tre gånger på mindre en vecka, och vunnit alla tre matcherna med sammanlagt 13–1 i målskillnad. Den här var den första matchen där Edmonton lyckats spräcka nollan, när Ryan Nugent-Hopkins lyckades göra ett tröstmål i andra perioden.

Stjärnor tillbaka

Forwarden Austin Matthews och målvakten Frederik Andersen var tillbaka på isen för Toronto, efter att ha missat de senaste matcherna. Lite ringrostig, sammanfattade Matthews känslan efter matchen, som han fick lämna poänglös.

– Det här är en stor seger för oss. Vi kommer helt klart att njuta av den här och åka vidare till Vancouver i morgon, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS