Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån
 
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån  

Landeskog: Allt utom guld är ett misslyckande

Sverige kommer till VM med ett starkt lag på pappret. Och förväntningarna är höga bland NHL-stjärnorna. – Resultatmässigt förväntar vi oss att vinna guld, säger Gabriel Landeskog till SVT.

ANNONS
|

Trots förlust med 2-3 i VM-genrepet mot Finland är förväntningarna höga på Tre kronor. Inte minst från stjärnorna själva.

Sverige ställs mot tufft motstånd redan i gruppen. På förhand är Ryssland och USA de svåraste matcherna. Men Colorados lagkapten Gabriel Landeskog är optimistisk inför premiären mot Ryssland på fredag.

–Vi har tuffa motståndare men för oss ligger fokus på oss själva och sättet vi spelar på. Vi har ett så pass starkt lag att vi ska kunna kontrollera matchen och hålla i pucken, säger Landeskog till SVT Sport.

16 NHL-spelare har anslutit till Tre kronors trupp, ovanligt många. Och Gabriel Landeskog tycker att allt annat är guld vore ett misslyckande.

ANNONS

–Resultatmässigt förväntar vi oss att vinna guld, det är det som är målet. Vi vill tillbaka till Kungsan med en guldmedalj och någonting annat skulle vara ett misslyckande. Sedan är det en omställning att komma tillbaka till stor rink och vänja sig med det, men det är en såpass lång turnering att man ska hinna det tills man kommer till kvartsfinal, semifinal och final, säger han till SVT.

ANNONS