Alexandre Lacazette gjorde 2–2 i matchens absoluta slutskede.
Alexandre Lacazette gjorde 2–2 i matchens absoluta slutskede. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Lacazette räddade poäng åt Arsenal

Det såg länge ut att sluta med vinst för Patrick Vieira och Crystal Palace när man gästade Arsenal. Men Alexandre Lacazette räddade hemmalaget från en chockförlust i absolut sista stund när han gjorde 2–2.

När Crystal Palace gästade Arsenal på måndagskvällen var det ett, för hemmafansen, bekant ansikte som satt på bortalagets tränarbänk.

Arsenalikonen Patrick Vieira – med tre Premier League-titlar under sin tid i klubben – var bara sekunder ifrån att ta en överraskande vinst med Crystal Palace.

Men det var Arsenal som började matchen bäst.

I den åttonde minuten väggspelade sig Takehiro Tomiyasu och Nicolas Pepe fram och den sistnämnde vred ett skott mot målets bortre hörn. Crystal Palaces målvakt Vicente Guaita stod i vägen, men det slutade inte bättre än att hans retur snappades upp av Pierre-Emerick Aubameyang som stötte in returen till 1–0.

Fem minuter in i andra halvlek svarade Crystal Palace. Efter slarv i Arsenal kunde Christian Benteke sno åt sig bollen och kvittera med ett distinkt avslut till 1–1.

Arsenal gick sedan för segern, men det lämnade utrymme för kontringar. Och det utnyttjade Odsonne Edouard.

Edouard fick bollen strax utanför straffområdet, drev den mot mål och skickade i väg ett högt skott som tog i ribban och in i mål. 2–1 till Crystal Palace.

Patrick Vieira såg ut att kunna räkna hem tre tunga poäng. Då klev Alexandre Lacazette fram.

I 95:e minuten stod Lacazette på rätt plats i straffområdet och hittade en kvittering. Hans 2–2 mål innebär att Arsenal förlänger sin obesegrade svit till fem matcher.

I och med resultatet placerar sig Arsenal på en tolfte plats i tabellen med elva poäng. Crystal Palace står på åtta poäng efter lika många matcher.