Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll2C-Traningslandskamp2C-Sverige---Danmark

Lång måltorka för Berg i landslaget

Marcus Berg, 31, gjorde åtta mål under kvalet när Sverige tog sig till VM-slutspelet. Men anfallaren är nu inne på en lång måltorka inför premiären. – Det är inget jag tänker på, säger han.

Det är Marcus Berg som ska göra målen för det svenska landslaget och som ska skjuta Sverige vidare i VM i Ryssland. Men anfallsveteranen har nu sju raka landskamper utan mål sedan han smällde in fyra mål mot Luxemburg i 8-0-segern 7 oktober 2017.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men Berg känner störs inte av måltorkan och de uteblivna målen när VM-premiären mot Sydkorea kommer allt närmare för det svenska landslaget.

– Om det stör mig? Förutom att jag får stå här och pratat om det så ... det är inget jag tänker på, säger han.

LÄS MER: Svenska VM-händelserna vi aldrig glömmer: "Jag började gråta på bussen"

Under EM i Frankrike gjorde det svenska landslaget endast ett mål och det gjordes av Irlands mittback Ciaran Clark.

Men inte heller det stör Marcus Berg.

– Det är inget gruppen pratar om. Vi vet hur vårt spelsätt är och visst vi vill vara det bästa laget i världen och ha tio målchanser i varje match. Men det funkar inte så. Vi ska hitta en nivå där vi kan gå för det och skapa chanser men utan att riskera bakåt.

LÄS MER: Landslagsikonerna om Sveriges chanser i VM: "Den matchen är livsviktig"

Ni har haft svårt att göra mål inför VM, varför?

– De senaste matcherna har varit träningsmatcher ... men nu ska vi lägga i sista växeln och vi kommer att få chanser och förhoppningsvis kan vi göra det bästa av chanserna och göra mål.

Vilka offensiva hot har ni?

– Många! Vi har bra spelare och gör det bra i gruppen. Under kvalet skapade vi många chanser och gjorde mycket mål. Sen har de senaste matcherna inte varit lika bra men vi är bekväma i vårt spel och vet att vi har gjort mycket mål under kvalet.

VM-premiären mot Sydkorea är dagar bort och beskrivs av allt och alla som en avgörande match för det svenska VM-äventyret. En förlust där och det blir måstematch mot Tyskland i andra omgången – en seger och mycket är vunnet redan där.

– Vi måste tro på det och vi startar med första matchen. Sen får vi se hur stora chanserna är, säger Marcus Berg.

Mest läst