Läge för Gais – och Muhrén

|

Gais slog Kalix med 4-2 i bandyns elitserie. Bara 403 personer orkade ta sig ner till Heden. De fick se Gais ta två poäng efter fyra raka förluster, och en lysande stjärna värma frusna fötter en gråkall söndagseftermiddag.

Magnus Muhrén spelade inte bandy i världsklass varje minut, men det fanns gott om stunder av inspiration, lust och förmåga.

Tränaren Jonas Holgersson jämförde Gais bandystjärna med den holländske fotbollsspelaren Johan Cruyff; komplett i sin förmåga att slå öppnande passningar, att med några dragningar öppna upp ett försvar och att avgöra själv.

Muhrén låg i högsta grad bakom Gais viktiga 4-2-seger mot seriens andra nykomling.

- Jag känner mig på g, sa Muhrén med ett litet leende.

På G var väl hela laget, kan man säga. Den viktigaste orsaken kan nog skrivas träning.

Mellan mitten av oktober fram till nyåret hade Gais bara lyckats genomföra tre riktiga bandyträningar. Lika många som under 2012. Hallen i Ale är bokad 13 gånger den närmaste tiden som säkerhetsåtgärd.

Ser Hedens is ut som i går behöver nog inte grönsvart åka till grannkommunen.

- Överlägset bästa den här säsongen, konstaterade Muhrén, bråttom från Heden eftersom sonen hade match med Höjden.

Gais dominerade första halvlek, skapade flest chanser och hade en tajt defensiv. Ändå stod det bara 2-1 i paus.

Vid 1-0 kom Muhrén in från vänster och serverade Lars Karlsson. Tvåan satte Erik Claesson på straff, innan Kalix reducerade.

Gais satte full fart efter vilan och gjorde två mål på fyra minuter. Magnus Muhrén satte själv trean efter läckert väggspel med Jacob Bucht.

Dörren var stängd för Kalix men öppnades på glänt efter en straff.

- Vi bjöd på ett par enkla mål. Vid straffen gick vi bort oss med fyra man, sa Muhrén, som kunde gjort två mål.

I mitten av andra halvlek satte han full fart från egen planhalva och flöt förbi (nä, isen var rejält fryst) Kalixspelarna men bollen studsade över klubban i skottögonblicket.

Annars var Muhrén mest nöjd med defensiven. Att bygga bakifrån är rätt väg att plocka poäng och hänga kvar i elitserien.