Kvitova: "Redan vunnit min tuffaste match"

Knivöverfallet i hemmet kunde ha satt punkt för karriären. Men lite mer än fem månader senare är Petra Kvitova tillbaka och gör comeback i Franska mästerskapen.

ANNONS
|

Petra Kvitova skadade vänsterhanden, som hon spelar med, allvarligt när hon överfölls av en knivbeväpnad rånare i sitt hem i staden Prostejov i östra Tjeckien i december.

Efter attacken och den påföljande operationen sade läkarna att tenniskarriären kunde vara över men knappt ett halvår senare gör Kvitova alltså comeback.

- Jag har redan vunnit min tuffaste match. Jag är vid liv och har alla mina fingrar i behåll, säger hon inför Franska mästerskapen.

ANNONS

Kvitova berättar att händelsen påverkat vardagslivet.

- I början kändes det jätteunderligt att gå på stan. Med tiden har det blivit bättre men jag håller bättre koll på människorna runt mig, säger hon.

Den 27-åriga tjeckiskan – semifinalist i Paris 2012 och som bäst rankad tvåa i världen – möter amerikanskan Julia Boserup i första omgången på Roland Garros. Hon har saknat tennisen.

- Plötsligt kunde jag inte göra det jag älskade. Det kändes som om tennisen tagits ifrån mig. Så jag är lycklig över att kunna vara här, säger hon.

TT-AFP

ANNONS