Arkivbild
Arkivbild Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Kvartsfinalserien går vidare för Pixbo

Efter två raka segrar kunde Pixbo säkrat en semifinalplats under måndagen men laget föll mot Västerås Rönnby och därmed väntar ytterligare minst en kvartsfinal.
– Jag är inte särskilt orolig, säger Pixbos Stephanie Boberg.

ANNONS
|

Pixbo kunde säkra semifinalplatsen genom seger över Västerås Rönnby hemma i Wallenstamhallen. Men bortalaget ville annat. Och efter två inledande förluster mot Mölnlyckelaget såg Västerås Rönnby till att ta kvartsfinalserien till minst en match till.

– Det är sjukt tråkigt, vi har alla förutsättningar men vi får inte riktigt dit bollarna idag och då avgör man inte en tredje kvartsfinal, säger Stephanie Boberg.

Västerås Rönnby vann första perioden med 1-2 och den andra perioden blev mållös. Bara 11 sekunder in i den tredje kunde Josefin Wålinder reducera för hemmalaget. Dock vann Västerås Rönnby till slut med 3-2 och såg till att hålla kvartsfinalserien vid liv. Att hemmalaget vann skottstatistiken med 26 - 13 hjälpte inte.

ANNONS

– Vi hittar inte riktigt tajmningen med skotten och kommer inte riktigt till de klara lägena. Vi måste spela grisinnebandy och vara där och trycka in bollarna.

Kvartsfinalerna spelas i bästa av fem matcher och nästa chans för Pixbo att säkra en semifinalplats blir på torsdag.

– Jag är inte särskilt orolig. Fortsätter vi såhär tar vi dem på torsdag. Vi spelar bra och jag tror att vi kommer ha en annan ork än dem. Vi har gått på mycket folk under matcherna så vi har mycket krafter kvar.

ANNONS