Kuhn: "Aldrig varit med om något liknande"

ANNONS
|

Magnus Wolff Eikrem, som svarat för 4 mål och 15 framspelningar, gjorde comeback i lördags (0–3-förlust mot Österund) efter en längre tids skadefrånvaro. Den skadade foten gjorde sig dock påmind och nu missar norrmannen matchen mot Falkenberg där MFF kan säkra SM-guldet.

- Det är klart att man gärna vill ha så många rutinerade spelare med som möjligt i en sådan ödesmatch, säger Allan Kuhn.

ANNONS

Berget tillbaka

Malmö har sedan tidigare lagkaptenen Markus Rosenberg (ljumskar) och Anders Christiansen (borta säsongen ut) på skadelistan. Mot Falkenberg saknas även den avstängda trion Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Yoshimar Yotún.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, men det är som det är, säger MFF-tränaren.

Tillbaka i laget är dock Jo Inge Inge Berget, som var avstängd senast mot Östersund. Vid seger mot jumbon Falkenberg säkrar Malmö det allsvenska guldet om IFK Norrköping samtidigt förlorar mot Elfsborg. MFF-tränaren kommer naturligtvis ha koll på resultatet i Borås.

- Men det är först och främst vår egen match som är viktigast. Men på slutet tycker jag att det är viktigt att veta, sista 10–15 minuterna, säger Kuhn.

Över 3000 bortafans

Över 3000 MFF-supportrar ska ha köpt biljetter till matchen på Falkenbergs IP. Det innebär att mer än hälften av åskådarskaran kommer att hålla på bortalaget. Kuhn räknar med att supportrarna ska få se ett revanschsuget MFF, som ska studsa tillbaka efter 0–3-smällen i lördags hemma mot Östersund.

ANNONS

- Det ligger i Malmös dna. En sådan match som vi gjorde senast är det ingen som accepterar – inte spelarna, inte tränarna och inte ledarna. Det finns en revanschlusta, säger Allan Kuhn.

Fakta: Guldstriden

Tre omgångar återstår av fotbollsallsvenskan 2016 och Malmö FF sitter i förarsätet mot ett SM-guld. Utmanarna IFK Norrköping och AIK är fyra respektive sju poäng bakom. Här är förutsättningarna:

MFF blir mästare på onsdag om:

... Malmö vinner över Falkenberg på bortaplan samtidigt som IFK Norrköping förlorar borta mot Elfsborg. Då kan varken Norrköping eller AIK (som möter Häcken borta på torsdag) gå ikapp under allsvenskans två avslutande omgångar. Tre poäng för MFF mot Falkenberg hänger definitivt av AIK i guldstriden.

MFF blir mästare på söndag om:

... Malmö vinner mot Falkenberg (borta på onsdag) och Gefle (borta på söndag). Då kan inte Norrköping gå ikapp inför den sista omgången, oavsett hur det gått mot Elfsborg (borta på onsdag) eller Hammarby (borta på söndag).

... Malmö vinner någon av sina två närmaste matcher samtidigt som Norrköping förlorar någon av sina två kommande matcher eller spelar oavgjort i båda.

Ställningen i allsvenskan:

1) Malmö FF, 60 poäng, plus 29 i målskillnad.

26/10: Falkenberg (borta), 30/10 Gefle (b), 6/11 Hammarby (hemma).

2) Norrköping, 56 poäng, plus 21.

26/10 Elfsborg (b), 30/10 Hammarby (b), 6/11 IFK Göteborg (h).

3) AIK, 53 poäng, plus 23.

27/10 Häcken (h), 31/10 Jönköping (b), 6/11 Kalmar (h).

Fakta: Läget i MFF-truppen

Sex spelare saknas till mötet med Falkenberg:

Rasmus Bengtsson, mittback – avstängd.

Oscar Lewicki, mittfält – avstängd.

Yoshimar Yotún, vänsterback/yttermittfält – avstängd.

Markus Rosenberg, anfallare – ljumskskadad.

Magnus Wolff Eikrem, mittfält – fotskadad.

Anders Christiansen, mittfält – opererad för lårskada, borta säsongen ut.

ANNONS