Kroon vann i Billdal: "Trodde jag inte när jag vaknade"

Det var en överraskad Sofia Kroon på hästen Lucky Silvana Z som tog hem segern i Volkswagen Grand Prix i Billdal efter två felfria rundor. – Helt fantastisk, jag trodde verkligen inte detta när jag vaknade, säger Kroon.

ANNONS
|

Det var ett stjärnspäckat startfält som gjorde upp om segern i GP-deltävlingen i Billdal med namn som Jens Fredricson och Alexander Zetterman. Men den sistnämnda hade en tung dag tillsammans med Berdina med 12 fel och han var inte ensam om att ha det tufft på banan. Det skulle dröja till det femte sista paret innan den första felfria hoppningen kom. Det var Sofia Kroon som bröt trenden och fick ridhuset i Billdal att jubla efter den felfria grundomgången.

– Hästen har hoppat helt fantastiskt hela helgen. Det känns verkligen som hon är på hugget, säger Kroon.

Deras främsta utmanare för dagen, Jens Fredricson på hästen Uncanto di Villagana, följde strax efteråt och de två ekipagen var ensamma om att vara felfria när winning round började.

ANNONS

– Jag var först ut och valde att gå en säker runda och hoppades på att hon skulle riva. Men det gjorde hon inte. Jag är ändå jättenöjd med helgen och känner att den här hästen har stor potential, säger Fredricson som vann hela tävlingen för två år sedan.

Men det var ingen som rådde på Kroon och Lucky Silvana Z som var snabbast både i grundomgången och i avgörandet.

– Jag trodde faktiskt att jag hade rivit ett hinder, men när jag red tillbaka såg jag att det låg kvar så då var det bara att köra.

En skön vinst för Sofia Kroon som har kämpat med att ta fram en ny häst som håller på den högsta nivån. Lucky Silvana är ett sto som är nio år och som hon själv fött upp och hästen ägs av hennes syster Emelie Kroon som också hon varit elitryttare.

– Den här vinsten betyder jättemycket för det var länge sedan jag vann en Grand Prix. Det här är hästens första vinst på den här nivån och bland de första Grand Pix som hon hoppat. Så det känns jätteskönt, det känns som jag är på väg uppåt igen, säger Kroon som rider för Varbergs ridklubb.

ANNONS

Här närmast åker hon till Danmark för att tävla i Odense och sedan väntar tävlingar i Belgien och Holland.

– Det blir en nivå till och det ska bli roligt. Det blir en kul utmaning att se om man kan höja sig ytterligare ett snäpp, säger hon och hyllar också tävlingen.

– Det är första gången som jag rider Grand Prix i Billdal eftersom det är världscup i Oslo samtidigt. Men i år valde jag att rida här och det är jag glad för. Det är faktiskt nästan trevligare atmosfär här, så det har de verkligen lyckats med.

ANNONS