Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Kroatiens Luka Cindric i EM-mötet med Vitryssland som fick ett omdiskuterat matchslut.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Kroatisk seger med dålig eftersmak

  Kroatien slog Vitryssland med ett nödrop i handbolls-EM. Men vitryssarna borde ha fått möjlighet att kvittera på straff i slutsekunderna, efter osportsligt uppträdande från kroaternas förbundskapten Lino Cervar.

  Kroatien blev oväntat pressat när laget gick in i mellanrundan i Zagreb. Vid kroatisk ledning 24–23 greppade Lino Cervar, som stod vid sidlinjen, för ett ögonblick tag i en vitrysk spelare som var inne på planen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Domarna blundade för den osportsliga förseelsen och i stället kunde Kroatien gå till anfall och spika slutresultatet, 25–23.

  Tidigare på kvällen visade Norges stjärna Sander Sagosen att han blir något att bita i för Sverige när lagen möts senare i EM.

  När Norge slog Serbien, 32–27, var Sagosen högklassig. 22-åringen sköt åtta mål och såg till att norrmännen står på fyra poäng med Kroatien och Sverige kvar att möta. Det nordiska mötet avslutar mellanrundan – och kan mycket väl ha en semifinalbiljett i potten.

  - Det hoppas vi att det blir. Det är ju drömmen att spela Norge–Sverige om en semifinalplats. Vi ska jobba för att ta oss dit, sade Sagosen till TT inför mellanrundan.

  I och med förlusterna är Serbien och Vitryssland definitivt borta från kampen om de två semifinalplatserna i gruppen. Norge, Sverige, Kroatien och Frankrike har alla fyra poäng, men Blågult och fransmännen har båda en match mindre spelad.

  Sverige och Frankrike möts på lördag.